Έφθασε η επιστολή Τσακαλώτου και ξεπαγώνει τις συζητήσεις ο Ντάισελμπλουμ

0

Ικανοποιημένος από την απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τo μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως ανακοίνωσε, οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συνεχιστούν πλέον.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχοι, αυτό αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι έλαβε την επιστολή του έλληνα ομολόγου του, στην οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στις προηγούμενες συμφωνίες.

Ο ίδιος εκφράζει τη χαρά του που ξεκαθάρισε ο δρόμος για τον ESM και τώρα μπορούν να συνεχιστούν οι διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Χαρακτηριστικά έγραψε στο twitter:

«I have received a letter in which my Greek colleague has confirmed his commitment to previous agreements #Greece» και

«Today’s steps allow us to continue on the positive way forward for #Greece»

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε: «Λάβαμε μια επιστολή από τις ελληνικές αρχές σε απάντηση των ανησυχιών που δημιούργησαν στους θεσμούς και το Eurogroup τα πρόσφατα δημοσιονομικά μέτρα που νομοθετήθηκαν.

»Είμαστε καθησυχασμένοι από την συνοδευτική εκτίμηση των θεσμών, που υποδεικνύει ότι οι αρχικές σοβαρές ανησυχίες, τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας, έχουν περιοριστεί από αυτήν την επιστολή, σε ό,τι αφορά τις μνημονιακές δεσμεύσεις, και ειδικότερα τις συντάξεις.

»Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαδικασίες αποφάσεων του ΕSM και EFSF για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο».

Οι συζητήσεις «πάγωσαν» στα μέσα Δεκεμβρίου με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και να αναστείλει την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Με απλά ελληνικά μας είπαν: «Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε παλιόπαιδα

Κι εμείς «επαναστατικά» απαντήσαμε στον Ντάισελμπλουμ: «Κύριε χίλια συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνουμε…»

Άμοιρη πατρίδα!!!!

Share.

Comments are closed.