Κατάργηση των Πανελλαδικών και θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου

0

Νέο σχέδιο για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το δημόσιο σχολείο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, το σχέδιο κινείται σε 4 άξονες: Αναβάθμιση του Λυκείου με προγράμματα σπουδών και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου, κατάργηση των Πανελλαδικών και αναμόρφωση του πρώτου έτους των ΑΕΙ. Υπογράμμισε ότι το σύστημα για το εθνικό απολυτήριο θα είναι αδιάβλητο με ταυτόχρονη διενέργεια εξετάσεων σε όλα τα σχολεία κοινών θεμάτων. Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα συνεχιστούν οι Πανελλαδικές και στη συνέχεια θα αλλάξει το σύστημα για τους μαθητές. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι μεταβολές στα σχολεία.

Ο υπουργός τόνισε πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη συγκρότηση επιτροπής υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιήσει οικονομική μελέτη για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος, κάτι που δεν έχει γίνει, όπως ανέφερε, από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Αποκάλυψε πως πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να δεσμευθεί ότι εντός της επόμενης τριετίας θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μελέτη.

Share.

Comments are closed.