Αλαβάνος για Τσίπρα: Να μάθει τα νησιά του Αιγαίου, να μην  τα λέει διπλά

0

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του «Σχεδίου Β’» Αλέκος Αλαβάνος.

Μιλώντας στο ρ/σ Alpha, και με αφορμή το λάθος του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη, ο κ. Αλαβάνος κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μάθει και ποια είναι τα νησιά του Αιγαίου, να μην τα λέει διπλά, μόνο πιωμένος μπορεί να είναι για να τα λέει διπλά (Μυτιλήνη-Λέσβος). Η χειρότερη υποτίμηση για έναν άνθρωπο είναι να τον λες με άλλο όνομα ή να μην τον ξέρεις».

Ωστόσο, πέρα από το παραπάνω φαρμακερό σχόλιο , ο κ. Αλαβάνος άσκησε έντονη πολιτική κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο του εξευτελισμού των Ελλήνων της τρίτης ηλικίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες και αυτές τις μέρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμα και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είμαστε περήφανος λαός. Δεν ζητιανεύουμε το χαρτζιλίκι του Τσίπρα».

Όσον αφορά, δε, στη σύγκρουση κυβέρνησης-ΔΝΤ, ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β’» σημείωσε δηκτικά ότι «είναι σαν το σουβλατζίδικο με τρεις συνεταίρους, που δεν πάει καλά και αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους. Αυτό κάνουν κι αυτοί. […] Η Ευρωζώνη καταγγέλλει το ΔΝΤ και “τραβάει το αυτί” στην Ελλάδα. Το ίδιο και το ΔΝΤ. Και η ελληνική κυβέρνηση, μια είναι ενάντια στο ΔΝΤ μια στην Ευρωζώνη. Μπάχαλο».

Τέλος, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει κανέναν δισταγμό» και υπογράμμισε με νόημα ότι «δεν πιστεύω στην “τσαμπουκαλίδικη” πολιτική. Για να σε σεβαστεί ο αντίπαλός σου δεν πρέπει να “πουλάς κορδέλες”, αλλά να έχεις μια σταθερή στάση». 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner