Η BMW κλείδωσε τον κλέφτη μέσα στο αυτοκίνητο εξ αποστάσεως

0

Τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων μπορεί να έχουν και αρνητικά αποτελέσματα,, όπως την άρση ουσιαστικά της ιδιωτικότητας στη μετακίνηση, αλλά μπορούν και να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Τόσο στην αποφυγή ατυχημάτων όσο και στην αποφυγή της κλοπής τους.

Το δεύτερο συνέβη σε ένα περιστατικό που έγινε στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Seattle, όπου ένας κλέφτης εντόπισε σε ένα γκαράζ μια πανάκριβη BMW 550i, η οποία όχι μόνο ήταν ξεκλείδωτη αλλά και τα κλειδιά βρίσκονταν στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα η κλοπή της να ήταν πραγματικά παιχνιδάκι.

Ο κάτοχος της 550i είχε παντρευτεί την προηγούμενη ημέρα και έχει δανείσει το αυτοκίνητό του σε κάποιο φίλο του που το άφησε κυριολεκτικά έρμαιο. Μόλις συνειδητοποίησε την κλοπή απευθύνθηκε στην αστυνομία του Seattle και αυτή με τη σειρά της στη BMW.

H υπηρεσία BMW Assistance  μπόρεσε, με τη βοήθεια των συστημάτων που διαθέτει το αυτοκίνητο και τα οποία είναι μόνιμα σε επαφή με τα δικά της, να το εντοπίσει σε ένα πάρκο μιας απομακρυσμένης γειτονιάς της πόλης. Στη συνέχεια και πάλι με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της συνεχούς διασύνδεσης οι ειδικοί της γερμανικής εταιρείας κλείδωσαν την 550i και μπλόκαραν τις πόρτες της εξ αποστάσεως, εγκλωβίζοντας μάλιστα στο εσωτερικό της τον κλέφτη.

Αυτό θα πει τεχνολογία!

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner