Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για Πανελλαδικές, αυτοαξιολόγηση και ολοήμερο σχολείο

0

Εγκύκλιο για την ενημέρωση των μαθητών αναφορικά με τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, που ταυτόχρονα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής σειρά αλλαγών στην Παιδεία, με σημαντικότερη την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που θα αφορά τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου το σχολικό έτος 2017-2018.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή, αφορά στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα, σε ολόκληρη την Υποχρεωτική Εκπαίδευση ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία το 2018-19.

Επιπλέον, το 2017 αναμένεται να ξεκινήσει και η αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, ενώ στα δημοτικά σχολεία προβλέπεται επέκταση λειτουργίας του ενιαίου τύπου Ολοήμερου ώστε να συμπεριλάβει και μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια δημοτικά σχολεία, καθώς και βελτίωση της υλοποίησης του προγράμματος κατά τις απογευματινές ώρες.

Εγκύκλιος για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

Εγκύκλιο προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές της τρίτης τάξης των Γενικών Λυκείων, καθώς και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών σχετικά με τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν φέτος σε πανελλαδικό επίπεδο, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτήν αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα γίνει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών, όπως και ο μαθηματικός τύπος με τον οποίο θα προκύψει η τελική βαθμολογία.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις θα υποβληθούν το Φεβρουάριο.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.