Οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί: Η ζωή δεν μπορεί να είναι πολιτική υπόθεση

0

Αρνούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα του Ιουλίου, δηλώνουν οπαδοί του Κεμαλισμού και ζητούν από την ελληνική Δικαιοσύνη να μην τους εκδώσει στην Τουρκία γιατί φοβούνται για τη ζωή τους.

«Είμαστε το σύμβολο της τιμωρίας» δηλώνουν στο Έθνος της Κυριακής, δια του συνηγόρου τους Όμηρου Ζέλιου, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά την εκδήλωση απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο.

«Είμαστε στρατιωτικοί, ανατραφήκαμε με τις κοσμικές, μοντέρνες, δημοκρατικές και κεμαλικές διδαχές. Ποτέ δεν ανήκαμε σε κάποια θρησκευτική ή ιδεολογική οργάνωση. Δεν διαπράξαμε ποτέ κανένα έγκλημα, δεν έχουμε ποτέ περάσει με ‘κόκκινο’. Έχουμε εκπαιδευτεί σε διάφορες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, όλοι έχουμε πτυχία και κάποιοι από εμάς και μεταπτυχιακά» λένε.

Σε ερώτηση τι θα έλεγαν αν βρίσκονταν μπροστά στους αρεοπαγίτες (σ.σ. ο Άρειος Πάγος θα λάβει την τελική κρίση επί του τουρκικού αιτήματος για την έκδοσή τους), απαντούν: «Δεν είμαστε εγκληματίες, είμαστε αθώοι. Ήρθαμε εδώ γιατί εμπιστευόμαστε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ως πιλότοι έρευνας και διάσωσης έχουμε σώσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές και για πρώτη φορά χρειαστήκαμε κάποιον να σώσει τις δικές μας».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner