Ιεροσόλυμα: Συγκλονίζει νέα ανακάλυψη στον Πανάγιο Τάφο

0

Μια νέα συγκλονιστική ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, όπου πιστεύεται ότι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη μαρτυρική του σταύρωση.

Ο τάφος είχε σφραγιστεί με μάρμαρο τουλάχιστον από το 1555, προκειμένου να μην μπορούν οι προσκυνητές να κλέψουν ιερά κειμήλια.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων η Εκκλησία του Πανάγιου Τάφου είχε καταστραφεί και ξαναχτιστεί τόσες πολλές φορές, που υπήρχαν αμφιβολίες για το τι περιείχε.

Τώρα που η μαρμάρινη πλάκα μετακινήθηκε για πρώτη φορά εδώ και πέντε αιώνες, έγινε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

Εκτός από  την  πλάκα από ασβεστόλιθο, πάνω στην οποία τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη Σταύρωση, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια δεύτερη γκρίζα μαρμάρινη πλάκα, που κανείς δεν γνώριζε ότι υπήρχε, πάνω στην οποία ήταν χαραγμένος ένας σταυρός, ο οποίος πιστεύεται ότι σκαλίστηκε τον 12ο αιώνα από τους Σταυροφόρους.

Ο αρχαιολόγος Fredrik Hiebert του National Geographic, δήλωσε:

«Το πιο εκπληκτικό πράγμα για μένα ήταν όταν αφαιρέθηκε το πρώτο στρώμα και βρήκαμε ένα δεύτερο κομμάτι από μάρμαρο. Ήταν γκρι, όχι κρεμ, όπως το εξωτερικό, και ακριβώς στη μέση ήταν χαραγμένος ομοιόμορφα ένας σταυρός. Δεν είχαμε ιδέα ότι ήταν εκεί».

«Αυτό αποτελεί ορατή απόδειξη ότι το σημείο που οι προσκυνητές λατρεύουν σήμερα είναι πραγματικά ο ίδιος τάφος που βρήκε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος τον 4ο αιώνα. Είναι καταπληκτικό» πρόσθεσε ο Fredrik Hiebert.

 «Όταν συνειδητοποίησα τι είχαμε βρει τα γόνατά μου έτρεμαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μετά το άνοιγμα του ιερού τάφου, θρησκευτικοί ηγέτες από την ελληνική και την αρμενική ορθόδοξη εκκλησία καθώς και Φραγκισκανοί μοναχοί, οι οποίοι μοιράζονται την ευθύνη για την εκκλησία, ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στον τάφο. Βγήκαν με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπα τους. Στη συνέχεια, πέρασαν οι μοναχοί και βγήκαν και εκείνοι χαμογελώντας. Ήμασταν όλοι πραγματικά πολύ περίεργοι. Στη συνέχεια μπήκαμε εμείς, κοιτάξαμε μέσα. Αν και δεν υπήρχαν αντικείμενα ή οστά, ο τάφος δεν ήταν άδειος», υπογράμμισε ο αρχαιολόγος.

Δείτε το βίντεο της εφημερίδας Μirror:

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Warren Manger της αγγλικής εφημερίδας Μirror με τίτλο «Jesus Christ’s tomb opened for first time in 500 years to reveal miraculous discovery inside» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.