Χρυσόγονος: Δικτάτορας ο Κάστρο, Συρμαλένιος: Επαναστάτης ο Κάστρο

0

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τον Φιντέλ Κάστρο εξέφρασαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος. Δυο απόψεις που ούτε λίγο ούτε πολύ κοντεύουν για άλλη και φορά να μας τρελάνουν

Για τη συγκλονιστική συγκέντρωση, με περισσότερο από 1.000.000 πολιτών, στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, στην Πλατεία της Επανάστασης, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας και Κούβας, Νίκος Συρμαλένιος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Συρμαλένιος:
«Οι εικόνες που μας μένουν από την επίσκεψη αυτή στην Αβάνα είναι η συγκλονιστική συγκέντρωση που έγινε το βράδυ της Τρίτης, στη μεγάλη πλατεία της Επανάστασης, μια τεράστια πλατεία. Κάτω από το Ηρώο του Χοσέ Μαρτί και με φωτισμένα τα πρόσωπα του Τσε αλλά και του Καμίλο Σιενφουέγος, του τρίτου ηγέτη της επανάστασης. Παρουσία δεκάδων ηγετών από όλες τις χώρες του κόσμου, ένα πολύ μεγάλο πλήθος, που ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο κόσμου, με συνεχείς επευφημίες, χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ της επανάστασης και της παντοτινής παρουσίας του Φιντέλ Κάστρο ως ηγέτη της επανάστασης του κουβανικού λαού. Όλα αυτά ήταν για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός, ιστορικό γεγονός, όπως φυσικά για όλους τους λαούς που προσδοκούν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, μέλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και απελευθέρωσης.»

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ιδίου κόμματος κ Χρυσόγονος  μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Σαββατοκύριακο με δράση”, στον ΣΚΑΪ όπου χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο “δικτάτορα“!

Συγκεκριμένα τόνισε ο κ. Κώστας Χρυσόγονος:
«Ήταν μια αντιφατική φυσιογνωμία ο εκλιπών ο Φιντέλ Κάστρο. Επαγγέλθηκε την κοινωνική απελευθέρωση για τις καταπιεσμένες κοινωνικές μάζες της χώρας του, ηγήθηκε της ανατροπής ενός δικτατορικού καθεστώτος, κατέληξε όμως να γίνει και ο ίδιος δικτάτορας και μάλιστα να κληροδοτήσει την εξουσία στον αδελφό του ιδρύοντας έτσι μια μίνι δυναστεία».

Τώρα εμείς πρέπει για άλλη μια φορά με αυτό το ΣΥΡΙΖΑ να γελάμε ή να κλέμε; Ποιος θα μπορέσεις να μου απαντήσει;

Για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο και κάντε όποιο σχόλιο εσείς νομίζετε!

Share.

Comments are closed.