Οι περιοχές της Ελλάδας θα αποκτήσουν γρήγορο internet

0

Από τις αρχές του 2017 χιλιάδες κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών θα απολαμβάνουν γρήγορο ίντερνετ μέχρι 50 Mbs, καθώς ξεκινά η εφαρμογή του έργου «rural broadband» που θα εκτείνεται σε 13 νομούς και έχει συνολικό προϋπολογισμό 161 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα ο ΟΤΕ έχει αναλάβει την εγκατάσταση του γρήγορου ίντερνετ σε 2.200 περιοχές στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα ανάμεσά τους και οικισμοί 15 έως 20 ατόμων. Συνολικά ο ΟΤΕ αναμένεται μέχρι τον Ιούλιο του 2017 να προσφέρει γρήγορο ίντερνετ σε περίπου 300.000 κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, ο ΟΤΕ ο οποίος χρησιμοποιεί οπτική ίνα, θα είναι έτοιμος να μπορέσει να δώσει γρήγορο Ίντερνετ ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο σε ορισμένα χωριά στους νομούς Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Θεσσαλονίκης Ημαθίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Κορινθίας, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, όπου οι εργασίες δικτύων είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υλοποίηση του συνολικού έργου που αφορά περίπου 500.000 κατοίκους η Ελλάδα έχει χωριστεί σε τρεις γεωγραφικές ζώνες:

Την πρώτη ζώνη με την επωνυμία τομέας 1 που έχει αναλάβει ο ΟΤΕ και περιλαμβάνει τις περιοχές Θράκης, Μακεδονίας, Δυτικής Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου και με συνολικό προϋπολογισμό 44.375.478 ευρώ.

Ο τομέας 2 που έχει αναλάβει η Intrakat περιλαμβάνει τις περιοχές Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς, Νοτίου Ηπείρου, Εύβοιας και Κυκλάδων και έχει συνολικό προϋπολογισμό 60.315.940.

Και ο τομέας 3 που επίσης ανάδοχος είναι ο ΟΤΕ απαρτίζεται από τις περιοχές Πελοποννήσου, Κεντρικής Στερεάς, Δωδεκανήσου και Κρήτης και έχει προϋπολογισμό 56.385.614 ευρώ.

Share.

Comments are closed.