Formula 1: Αποσύρεται ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκο Ρόσμπεργκ

0

Αντίο στις πίστες της Formula 1 αποφάσισε να πει ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Την απόφαση για πρόωρη αποχώρησή του από την ενεργό δράση έκανε γνωστή ο ίδιος, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη.

Η είδηση της αποχώρησής του από την ενεργό δράση προκάλεσε σοκ, καθώς ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τον γερμανό πιλότο.

Ο ίδιος μίλησε για προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, λέγοντας πως μετά την κατάκτηση της κορυφής, επιθυμεί να μην στερηθεί άλλο την οικογένειά του. 

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:
«Για 25 χρόνια στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο μεγάλος μου στόχος ήταν να κατακτήσω τον τίτλο στη Formula 1. Έπρεπε να θυσιάσω πολλά για αυτό αλλά παρά τη σκληρή δουλειά, τον πόνο και τις αντιξοότητες παρέμενα προσηλωμένος στο στόχο μου. Τώρα, έχοντας σκαρφαλώσει το βουνό και βρισκόμενος στην κορυφή, είναι πλέον ώρα να σταματήσω γιατί έτσι το νιώθω σωστό. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη προς όσους με υποστήριξαν σε αυτή τη διαδρομή μέχρι τον τίτλο.
Η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη. Μετά τις μεγάλες απογοητεύσεις των δύο τελευταίων ετών, πάλεψα σαν τρελός, έκανα το παν και δεν άφησα τίποτα που να μη δοκιμάσω. Οι απογοητεύσεις με οδήγησαν στο παραπάνω επίπεδο, αλλά είχαν συνέπειες στην οικογένειά μου, την οποία αγαπώ πολύ. Παραμελήσαμε πολλά πράγματα για αυτό το μεγάλο στόχο, όλα υποτάχθηκαν σε αυτόν. Δεν μπορώ να πω αρκετά ευχαριστώ στη σύζυγό μου, Βίβιαν. Ήταν απίστευτη. Κατάλαβε πως αυτή η χρονιά ήταν η ευκαιρία μου να τα καταφέρω και οργάνωσε τα πάντα ώστε να μην απασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο και μου έδωσε χώρο να αφοσιωθώ στους αγώνες μου.
Όταν κέρδισα στη Σουζούκα, ο τίτλος ήταν στα χέρια μου. Η πίεση ήταν μεγάλη και είχα αρχίσει ήδη να σκέφτομαι να τα παρατήσω. Τη μέρα του τελευταίου αγώνα στο Άμπου Ντάμπι ήξερα πως θα ήταν το τελευταίο μου Grand Prix. Το ένιωσα ξεκάθαρα πριν τον αγώνα και ήθελα να τον απολαύσω. Το απόγευμα της Δευτέρας το αποφάσισα. Ενημέρωσα πρώτα τη σύζυγό μου, μετά τον μάνατζέρ μου και το αφεντικό της ομάδας, Τότο Βολφ.
Το μόνο που κάνει πολύ δύσκολη αυτή την απόφαση είναι πως φέρνω σε δύσκολη θέση την οικογένειά μου στη Formula 1. Όμως ο Τότο με κατάλαβε. Αντιλήφθηκε πως έχω πάρει την απόφασή μου. Είμαι πολύ περήφανος που κατέκτησα τον τίτλο με αυτή την απίστευτη ομάδα.
Τώρα θα απολαύσω πλήρως τη στιγμή. Νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Τις επόμενες εβδομάδες θα καταλάβω περισσότερα για το πώς εξελίχθηκε αυτός ο χρόνος. Και τότε θα ανοίξω το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μου. Είμαι περίεργος να δω τι επιφυλάσσει για μένα το μέλλον
…».

Share.

Comments are closed.