Τούρκος δημοσιογράφος: Δεν υπάρχει τίποτα να διεκδικήσουμε από τους Έλληνες στο Αιγαίο

0

Ο έγκριτος δημοσιογράφος,  Ενγκίν Αρντίτς, μέσα από την τακτική του στήλη στην φιλο- κυβερνητική και φιλο-ερντογανική εφημερίδα «Sabah» επικρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για το θέμα των 18 νησιών που διεκδικεί. Στο άρθρο με τίτλο «Προκάλεσε Κεμάλ, προκάλεσε» γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Υπάρχει ένα ζήτημα νησιών που έβγαλαν στα καλά καθούμενα στην επιφάνεια. Όχι, εκείνη η ανόητη βραχονησίδα που ονομάζεται Καρντάκ (ορισμένοι διπλωμάτες μας, δούλεψαν την πρωθυπουργό της εποχής , την Τανσού Τσιλέρ. Έπρηξαν την καημένη τη γυναίκα και της προκάλεσαν πολλούς μπελάδες . Θέλησαν μάλιστα να την σπρώξουν σε πόλεμο…)
Αργότερα αυτό το επικαλέστηκε ο Ντοού και μερικοί γέροι παλαιο-κομμουνιστές.
Το ίδιο  θέμα το υποστήριξε, σαν να μην υπήρχε κανένα άλλο και το ΜΗΡ (Εθνικιστικό Κόμμα).
Υπήρχε όμως διαφωνία ως προς τον αριθμό των νησιών. Το ΜΗΡ έκανε εκπτώσεις και αρκέστηκε στα 15 νησιά.  Ο Περιντσέκ ανέβαζε τον αριθμό τους μέχρι τα 216.
Μέχρι τώρα το θέμα είχε ξεχαστεί αφού ο  Περιντσέκ υπέγραψε συμφωνία ανακωχής με την κυβέρνηση και το ΜΗΡ άλλαξε πολιτική… Τι συνέβη ξαφνικά σαν την κίσσα στα κεραμίδια και πήραμε τον καζμά στο χέρι; Ποιος προσπαθεί να ανασύρει ζητήματα από το πηγάδι; Ποιος πέφτει τόσο χαμηλά και επιχειρεί να διαμορφώσει πολιτική στηριγμένη σε φήμες και σε σούσουρα;  Φυσικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
“Χάσαμε 18 νησιά που είχαμε μπροστά στη μύτη μας”, είπε. Ο Κεμάλ μπέη παγίωσε τον αριθμό στα 18 νησιά.
“Θέτω στον Μπιναλί Γιλντιρίμ το ερώτημα: δεν θα πάρουμε πίσω αυτά τα νησιά; Είσαι πατριώτης ή όχι;”
Ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός που μπορεί να γίνει είναι «πολιτική του όχλου».
Δεν θα αναφέρω βαρύτερο χαρακτηρισμό που αρμόζει στην περίπτωση,  γιατί δεν θέλω να βρεθώ στα δικαστήρια με τον Κεμάλ μπέη.
Επίσης, δεν αρκέστηκε σε αυτά και έχωσε με τη φράση «πωλούν την Κύπρο». Αυτό δεν το κάνει ούτε το Κόμμα Πανσελήνου. Κρίμα Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Μόνο τα δυτικά σύνορα μας δεν είχαν προβλήματα, τώρα προκαλέσαμε κι εκεί…
Δεν ήμασταν ποτέ στην ιστορία τόσο κοντά, τόσο φίλοι με τους Έλληνες, άντε χάλασε τα τώρα εσύ.
Να αρπαχτούμε με τους γείτονες για ασήμαντο ζήτημα και μετά να έρθει η σειρά της Βουλγαρίας. Θα βρείτε και για εκεί ένα πρόσχημα.
Δεν φτάνουν τόσοι μπελάδες που έχουμε στο κεφάλι μας ανοίξτε μας κι έναν άλλο.
Δεν βρήκες άλλη πληγή να ξύσεις Κεμάλ μπέη; Εξάλλου δεν υπάρχει μια τέτοια πληγή. Πρώτα ανοίγεις την πληγή και μετά τολμάς να την ξύνεις.
Αυτή δεν είναι προσφορά στην πατρίδα. Φτάνει πια
Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος
Δεν είναι επικίνδυνος για την κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνος για την αντιπολίτευση.
Δεν αρμόζει στο μεγάλο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα τόσο ανίκανος πολιτικός, ένας τόσο κακόμοιρος, μικροπρεπής πολιτικός. Ένας άνθρωπος που μπόρεσε να πει «Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά…»
Θα φέρετε επικεφαλής σας τον Μουχαρρέμ Ιντζέ ή κάποιον άλλον. Να το κάνετε μια ώρα αρχύτερα και να σωθείτε και να μην πέφτετε σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις.
Μην φοβάστε. Τα Συνέδρια σας είναι ατελείωτα, οι καρέκλες σας πολλές, ατέλειωτοι οι χοροί της κοιλιάς , αλλά οι κοιλιές δεν λιώνουν εύκολα!
»

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του Engin Ardıç της τούρκικης εφημερίδας Sabah  με τίτλο «Kaşı Kemal kaşı» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner