Categories: Εκπαίδευση

Ο χείμαρρος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και η απάντηση του καθηγητή Αντώνη Λιάκου

Καλά κρατεί η κόντρα με αφορμή τον διάλογο για την παιδεία ανάμεσα στον υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι και τον επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκο

Με μια νέα… χειμαρρώδη παρουσία του σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις επιτέθηκε εκ νέου στον επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκο, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν έγινε αποδεκτό στο σύνολό του το πόρισμα του διαλόγου από ενώσεις καθηγητών και την ομοσπονδία τους.

Θυμίζουμε ότι στην ίδια εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98,9 τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε στο θέμα του θανάτου του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις σε βάρος εκείνων που τον χαρακτήρισαν «δικτάτορα», αναφέρθηκε στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και στον κ. Λιάκο,  στον Μίκη Θεοδωράκη, στον μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο τον οποίο χαρακτήρισε «φασισταριό», αλλά και στα αγαπημένα του θέματα περί «ιστορικής συνέχειας» των Ελλήνων.

Η απάντηση του Αντώνη Λιάκου

«Δεν έχω την πρόθεση να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με τον υφυπουργό κ. Ζουράρη (η αρλουμπολογία δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα) αλλά όσα είπε στο ραδιόφωνο του Alfa είναι παντελώς ανυπόστατα. Τόσο ως προς την αποχώρησή μου από το υπουργείο λόγω των αντιδράσεων της ΟΛΜΕ, όσο επίσης και όσα μου αποδίδει ως προς το θέμα συνέχεια/ασυνέχεια του έθνους. Παντελώς ανυπόστατα» απάντησε ο κ. Λιάκος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

«Δεν μπαίνω σε συζήτηση για τα ζητήματα αυτά, τα γραπτά μου είναι δημόσια δεν έχουν ανάγκη συνηγορίας. Θα σταθώ όμως στο ύφος της συνέντευξης και την ανακοίνωση ότι του έχει ανατεθεί η ευθύνη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αλλά και στο δημοτικό σχολείο. Ολική καταστροφή! Δυστυχώς το φαινόμενο Ζουράρη δείχνει, μαζί με την κρίση στο υπουργείο Πολιτισμού, ότι υπάρχει ευρύτερο πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική στα ζητήματα που αφορούν τον Πολιτισμό και την Παιδεία. Ο άξονας παιδείας-πολιτισμού δεν είναι δευτερεύων σε σχέση με τον άξονα της οικονομίας. Η αποτυχία εδώ θα πληρωθεί ακριβά και με συνέπειες σε βάθος χρόνου» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Η Ρωσία στηρίζει επίσημα στο β’ γύρο των γαλλικών εκλογών τη Λεπέν – «Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει κυρίαρχη εξωτερική πολιτική»

Η Ρωσία στηρίζει πλέον και επίσημα την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν (Marine Le Pen) στις γαλλικές…

6 ώρες ago

H Δημοτική Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» ζητά να δημιουργηθεί στο Χαλάνδρι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Χιλιοειπωμένη έκφραση που βρίσκεται στα χείλη όλων μας: «Το μέλλον είναι τα παιδιά μας». Δεν…

8 ώρες ago

Φίλιππος Σαχινίδης* στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ : Οι πολίτες είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται

Ομιλία Φίλιππου Σαχινίδη στην εκδήλωση του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) με θέμα: «Ελληνική Οικονομία…

11 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης*: Έχουμε μπροστά μας μια συλλογική, εξωστρεφή, δημοκρατική διαδικασία – Η παράταξη χρειάζεται την αυτοπεποίθηση της νίκης [Βίντεο]

«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ όμορφη, συλλογική, εξωστρεφή και δημοκρατική διαδικασία και όχι μια εσωκομματική…

15 ώρες ago

Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου: Μουσικο-χορευτική παράσταση – «Χρυσοπράσινο φύλλο δεν σε ξεχνώ»

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου και ο Δήμος Χαλανδρίου, με τη στήριξη του συλλόγου Ελληνοκυπρίων Βορείων…

17 ώρες ago

ΠΑΣΟΚ: Οι έξι (μέχρι στιγμής) υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος και οι πολιτικές τους διαφορές

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι έξι , μέχρι αυτή τη στιγμή, υποψήφιοι για την ηγεσία…

18 ώρες ago