Βαρόμετρο Public Issue: Καταλληλότερος για πρωθυπουργία ο Μητσοτάκης

0

Με 20 μονάδες διαφορά προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου της Public Issue, στο ερώτημα «ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 22% απάντησε ο κ. Τσίπρας και το 42% ο κ. Μητσοτάκης. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 35%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 45%. Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 37%, η Φώφη Γεννηματά με 36%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 31%, ο Βασίλης Λεβέντης με 29%, ο Αλέξης Τσίπρας με 24%, ο Πάνος Καμμένος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 12%.

Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το τι ψηφίζετε, ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή μία κυβέρνηση της ΝΔ», το 52% απάντησε «Καμία από τις δύο». Το 32% απάντησε «κυβέρνηση ΝΔ» και το 14% «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Στο ερώτημα αν χρειάζεται να γίνουν βουλευτικές εκλογές το 53% απάντησε «Μάλλον δεν χρειάζεται» και το 45% απάντησε «Μάλλον χρειάζεται».

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner