Αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων με τη βούλα του ΣΥΡΙΖΑ

0

Την υποχρεωτική ετήσια επαναλαμβανόμενη αυτοαξιολόγηση όλων των σχολικών μονάδων της χώρας, αναμένεται να θεσμοθετήσει άμεσα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κάτι που είναι απαίτηση και των θεσμών.

Υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση του εάν η αυτοαξιολόγηση θα έχει συνέπειες όπως κλείσιμο σχολείων κ,α. τόνισε ότι ο κ. Γαβρόγλου δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση συνέπειες για τις σχολικές μονάδες από την αυτοαξιολόγηση, αλλά ο ρόλος της θα είναι για την ποιοτική βελτίωση των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι τα έτη 2011- 2013 υλοποιήθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα της ΑΕΕ σε 550 σχολικές μονάδες με στόχο να υπάρξει η γενίκευση σε όλα τα σχολεία της χώρας.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά εκείνης της αυτοαξιολόγησης , καταθέτοντας μάλιστα πλήθος ερωτήσεων στη Βουλή.

Η προσπάθεια ακυρώθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους, παρά τις διαβεβαιώσεις  από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ότι δεν θα  είχε καμία επίπτωση στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών αλλά στόχο είχε η βελτίωση του έργου των σχολικών μονάδων.

Στο έργο της ΑΕΕ συμμετείχαν 500 σχολικές μονάδες και 6000 περίπου εκπαιδευτικοί των τριών βαθμίδων από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Βαθμίδα Εκπαίδευσης Πλήθος σχολείων Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί
Προσχολική 120 455
Πρωτοβάθμια 172 1.932
Δευτεροβάθμια 212 3.604
Σύνολο 504

5.991

 

Share.

Comments are closed.