Την απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ εισηγείται ο εισαγγελέας

0

Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου της εφημερίδας Καθημερινή,  εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας.

Η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του  εισαγγελικού λειτουργού ύστερα από αναίρεση που είχε  γίνει από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου , που είχε δεχτεί  την αναίρεση  που είχε ασκήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.

Η κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ συνδέεται με το γεγονός που είχε αποδοθεί στον ίδιο, της αλλοίωσης του ελλείμματος  για το 2009 με αποτέλεσμα να διογκωθεί το έλλειμμα και να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας στα πρώτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής δηλαδή στα μνημόνια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός Ιωάννης Κούτρας αποτιμώντας – για δεύτερη φορά- όλα τα στοιχεία του φακέλου κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα που είχε καταλήξει και το Συμβούλιο Εφετών, ότι δηλαδή δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατά του Ανδρέα Γεωργίου και ως εκ τούτου δεν πρέπει να γίνει σε βάρος του κατηγορία για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, ότι δηλαδή προέβη σε αλλοίωση του ελλείμματος. Πάντως για την υπόθεση αυτή τον τελευταίο λόγο θα έχει ως είθισται το Συμβούλιο Εφετών προς το οποίο και απευθύνεται η πρόταση του εισαγγελέως.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner