Πάτρα: «Αναζητώντας το όραμα της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης»

0

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 8:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Αναζητώντας το όραμα της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης».

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών  Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Πατρών, το Σύλλογο Φίλων της Κλινικής και από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ) Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι επιστήμονες από την Ιταλία, όπως ο Germano Pestelli, ο οποίος θα μιλήσει για τα κοινοτικά υποστηρικτικά δίκτυα, η Irma Missaglia, η οποία θα αναπτύξει τη σημασία της αυτονομίας ως προϋπόθεση για την κοινωνική ένταξη και ο Nicola Liboni, ο οποίος θα αναφερθεί στις τεχνολογικές λύσεις για την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία.  Μαζί με τους προσκεκλημένους ομιλητές κεντρική θέση έχουν και Έλληνες ειδικοί, όπως ο κος Δημήτρης Νικόλσκυ από τη Διεύθυνση Προστασίας Α.μεΑ. του υπουργείου Εργασίας, η κα Χρισταλλένα Κατάμη, υπεύθυνη ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών ΕΛΕΠΑΠ – ΚΕΚ ΕΛΕΠΑΠ, ο κ. Αθανάσιος Κυριακίδης, Φυσίατρος, ακαδημαϊκός υπότροφος του Πανεπιστημίου Πατρών και η Θεανώ Χατζούδη, μέλος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ». Τέλος, στην εκδήλωση συμμετέχουν ο καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής της Κλινικής Αποκατάστασης του Π.Γ.Ν.Π. κος Ηλίας Παναγιωτόπουλος και ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κος Θεόδωρος Πισιμίσης.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση φορέων και προσώπων, που εμπλέκονται στη πολυδιάστατη διαδικασία της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία προκειμένου με επίκεντρο την παρουσίαση του έργου της Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού να αναδειχτούν όλα εκείνα τα προβλήματα που εμποδίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία να έχουν ένα καλύτερο επίπεδο Ποιότητας Ζωής. Με αυτή την έννοια η παρουσία όλων των εμπλεκομένων  που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της κινητικής αναπηρίας είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς ζητούμενο αποτελεί η διάδραση μέσα από διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων προκειμένου με άξονα τα πραγματικά προβλήματα να δημιουργηθούν συνέργειες, να αποφευχθούν επικαλύψεις και να προκύψουν νέες συνεργασίες που θα στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών κοινωνικής ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία, αλλά και άμεσα μέσα από τη δημιουργία εθελοντικών δικτύων στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητική αναπηρία.

Η Οργανωτική Ομάδα της Ημερίδας

  • Αντώνιος Χαροκόπος: Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος.
  • Ηλίας Χ. Παναγιωτόπουλος: Καθηγητής-Διευθυντής Κλινικής Αποκατάστασης ΠΓΝΠατρών
  • Ιουλία Συροκώστα: Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του ΠΓΝΠατρών «Δημήτριος και Βέρα Σφήκα».
  • Ανδρέας Λιβανός: Πρόεδρος Π.ΟΜ.Α.μΕΑ Δυτικής Ελλάδος

Πρόγραμμα Ημερίδας

Πρόγραμμα Ημερίδας

Share.

Comments are closed.