Με μηνύσεις απειλούν οι συνταξιούχοι για τις παρανόμως παρακρατηθείσες εισφορές

0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στην Ομόνοια το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατά της «παράνομης κράτησης υπέρ ασθένειας».

Το θέμα αφορά 1 εκατ. συνταξιούχους στους οποίους πρέπει να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα ποσά.

Η εισφορά υπέρ του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης έπρεπε από το 2010 και μετά (όταν ξεκίνησαν οι μνημονιακές μειώσεις στις συντάξεις) να επιβάλλεται επί του καταβαλλόμενου ποσού και όχι επί του ονομαστικού, που αναγράφεται στην πράξη συνταξιοδότησης.

Από την Ομόνοια οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ κρατώντας ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Όχι στην εξαθλίωση των συνταξιούχων, επιστρέψτε τα παρανόμως παρακρατηθέντα».

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντησή τους με τον αντιπρόεδρο του ΙΚΑ

Άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων με τον διοικητή του ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό στον οποίο και ζήτησαν να μεσολαβήσει για την επιστροφή των χρημάτων που παρανόμως παρακρατήθηκαν υπέρ της εισφοράς ασθένειας στο αρχικό και όχι στο καταβαλλόμενο ποσό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικτύου Νίκο Χατζόπουλο σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι δεν δικαιωθούν, θα στραφούν με μηνυτήριες αναφορές κατά των διοικήσεων των ασφαλιστικών οργανισμών που κατά τον νόμο είναι υπεύθυνοι να τους επιστρέψουν τα παρακρατηθέντα αναδρομικά και δεν το κάνουν μέχρι σήμερα.

Στην ανακοίνωση τους οι συνταξιούχοι υπογραμμίζουν πως «Η εισφορά υπέρ του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης έπρεπε από το 2010 και μετά (όταν ξεκίνησαν οι μνημονιακές μειώσεις στις συντάξεις) να επιβάλλεται επί του καταβαλλόμενου ποσού και όχι επί του ονομαστικού, που αναγράφεται στην πράξη συνταξιοδότησης».

Δείτε βίντεο με τους συνταξιούχοι Ενιαίου Δικτύου στην Ομόνοια και την πορεία τους στο ΙΚΑ

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner