Τον Θ. Κουτρομάνο προτείνει και ο Βούτσης για πρόεδρο του ΕΣΡ

0

Τον κ. Θανάση Κουτρομάνο, πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για πρόεδρο του ΕΣΡ περιλαμβάνει η νέα πρόταση του Νίκου Βούτση που έχουν ήδη λάβει τα κόμματα λίγες ώρες πριν τη νέα σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής σήμερα το μεσημέρι. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτρουμάνος αποτελεί πρόταση της για τον ΕΣΡ της ΝΔ.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν περιλαμβάνεται το όνομα του κ. Μιχάλη Σταθόπουλου που είχε προτείνει το Ποτάμι και για τον οποίο είχαν αποδεχτεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά δεν αποκλείεται να μπει στη συζήτηση ως “μπαλαντέρ’ για να απομπλέξει τυχόν εμπλοκή.

Πάντως υιοθέτηση της πρότασης της ΝΔ δημιουργεί νέα δεδομένα στην Διάσκεψη των προέδρων και αν συνδυαστεί με νέες διαβεβαιώσεις για τη μη εφαρμογή του νόμου Παππά ως προς το σκέλος του αριθμού των αδειών μπορεί να οδηγήσει στην άρση του αδιεξόδου.

Ποιος είναι ο Θανάσης Κουτρομάνος

Κατ’ αρχήν να δούμε ποιος είναι ο Θανάσης Κουτρουμάνος.

Πρόκειται για τον δικαστή που πρωτόδικα είχε καταδικάσει σε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό τον δολοφόνο του Νίκου Τεμπονέρα, Γιάννη Καλαμπόκα.

Μάλιστα ο γιος του Τεμπονέρα, Διονύσης, έγραψε στο fb: «Είναι ο δικαστής που απέδωσε δικαιοσύνη στην υπόθεση της δολοφονίας του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα στην Πάτρα, παρά τις απειλές και τους τραμπουκισμούς των μελών της ΟΝΝΕΔ, των στελεχών της ΝΔ που συμμετείχαν στην δίκη άμεσα ή έμμεσα και άλλων παρακρατικών μηχανισμών της εποχής . Είναι εκείνος που με μια απόφαση κόσμημα για τους νομικούς κύκλους της εποχής καταδίκασε σε ΙΣΟΒΙΑ τον δολοφόνο του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα στο δικαστήριο, γιατί στη συνείδηση του κόσμου καταδικάστηκε και θα καταδικάζεται όσο ο φασισμός και οι δυνάμεις της αντίδρασης επιχειρούν να βγουν από τα λαγούμια της ιστορίας.»

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1948 από αγρότες γονείς στο Νεοχώρι Καρδίτσας, το οποίο απέχει 37 χιλιόμετρα από την πόλη και βρίσκεται σε υψόμετρο 900-1050 μέτρων, με μαγευτική θέα προς τη λίμνη Πλαστήρα.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό των ΤΕΙ Παρασκευή Κουτρομάνου και  από το γάμο αυτό έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Τελείωσε το δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο στην πόλη της Καρδίτσας και στη συμνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1971 και το 1974 διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Τον Αύγουστο του 2014, με ομόφωνη πρόταση του υπουργικού συμβουλίου και κατόπιν πρότασης του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ανέλαβε το τιμόνι του Αρείου Πάγου.

Share.

Comments are closed.