Προβάδισμα 15 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3%. Ακολουθούν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 6% των ερωτηθέντων απαντά «άλλο» και ΔΞ/ΔΑ απαντά το 17,5%.

«Δεν ξέρω / Δεν απαντώ» απάντησε το 19% των ερωτηθέντων.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82Στην ερώτηση ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πιο κατάλληλος για τη θέση του Πρωθυπουργού, το 37% απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 20,5% απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας» απάντησε το 39%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι του μόλις 7,5% που πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, και 5,5% που δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.

Επίσης, περίπου εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις (89%), με τους δυσαρεστημένους εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν πλέον τους οχτώ στους δέκα(79%).

Share.

Comments are closed.