Μοσκοβισί για Βαρουφάκη: «Ένας αχαλίνωτος νάρκισσος που κανιβάλιζε»

0

Κάθε άλλο παρά κολακευτικά σχόλια επιφυλάσσει ο Πιερ Μοσκοβισί στον Γιάνη Βαρουφάκη σε βιβλίο του με τίτλο «Αν είναι μεσάνυχτα στην Ευρώπη».

Κάνοντας λόγο για έναν «αχαλίνωτο νάρκισσο που κανιβάλιζε τις συζητήσεις». ο Ευρωπαίος Επίτροπος γράφει πως η Ελλάδα έχασε για χάρη του έξι πολύτιμους μήνες, κάνοντας μάλιστα «όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του». 

Περιγράφοντας τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Μοσκοβισί γράφει χαρακτηριστικά: «Για να χώσει το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή, ο κ. Τσίπρας διορίζει τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών. Με τον ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ετερόδοξο λόγο του, με την εξεζητημένη εμφάνισή του, με τη φρενήρη ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις. Έφερε έτσι επί σκηνής την πολιτική του αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη -σχεδόν σωματική, όπως μπορώ να την επιβεβαιώσω- αντιπάθειά του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών, αρνούμενος κάθε διαπραγμάτευση, βγάζοντας νοκ άουτ κάθε του ακροατήριο με ατελείωτες και γεμάτες περιφρόνηση επαναληπτικές ομιλίες, προκαλώντας την απελπισία αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων του». 

Φυσικά αν όλα αυτά είναι αληθή, τότε τίθεται σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα το ερώτημα. Έχει κάποιος πολιτική και ίσως και ποινική ευθύνη (δεν είμαστε νομικοί για να έχουμε άποψη) γι’ αυτή την επιλογή; Αν ναι, θα την αναλάβει κάποτε ή για άλλη και φορά «Ο γέγονε, γέγονε» και τελειώσαμε μιας και ο «σοφός λαός» έχει μνήμη χρυσόψαρου;

Share.

Comments are closed.