Ιερώνυμος εναντίον Νίκου Φίλη

0

«Βολές» εναντίον του Νίκου Φίλη εξαπέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Παιδείας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε «προβληματικό άνθρωπο» τον υπουργό Παιδείας.

«Άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, είναι ασυνεπής στις σχέσεις και τα λόγια του» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, όπως φαίνεται από το σύντομο τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο κ. Ιερώνυμος κάνει ακόμη λόγο για μητρική σχέση της Εκκλησίας και του λαού και διερωτάται: «Ποιος θα μας χωρίσει;».

Φίλης: Η διαφωνία πολιτική και θεσμική, όχι προσωπική

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο στον Αη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό…» σχολίασε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει και δηλώνει υποστηρικτής των όσων είπε ο κ. Ιερώνυμος στον Άη Στράτη.

«Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική» καταλήγει.

Η απάντηση της αρχιεπισκοπής

Στον υπουργό Παιδείας απάντησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, αναφέροντας πως «ο κ. Φίλης υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμη πειρασμό και πάλι για επικοινωνιακούς λόγους. Είναι τέτοιο το αντικληρικαλιστικό πείσμα του, ώστε αυτός που, κατά δήλωσή του, “δεν σκοπεύει να ακολουθήσει”, σπεύδει να κάνει δήθεν συναινετικές δηλώσεις προτού καν ακούσει τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος».

«Δυστυχώς γι’ αυτόν, έναν υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υβριστικές και απρεπείς για την Εκκλησία και την προσφορά της στο έθνος μας και στον λαό μας, δηλώσεις του είναι ακόμη νωπές» συμπλήρωσε ο κ. Κονιδάρης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά για τις “Ιστορίες” του ΣΚΑΪ (1/11/2016)

Share.

Comments are closed.