Γερμανία: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και τέταρτο «πακέτο διάσωσης»

0

Με δηλώσεις τους στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild, πολιτικοί της γερμανικής συντηρητικής παράταξης, κάνουν λόγο για ένα τέταρτο μνημόνιο.

Για παράδειγμα, ο Πέτερ Ραμσάουερ, πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, αναφέρει «βαδίζουμε κατευθείαν προς ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας και η αιτία είναι –μεταξύ άλλων- και τα μικρά βήματα μεταρρυθμίσεων (που κάνει η Ελλάδα)».

Επίσης, ο βουλευτής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, αναφέρει στην Bild «το αργότερο το 2018 θα ξεκινήσει και πάλι συζήτηση για ένα πακέτο βοήθειας δις (…) παρά το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει το θέμα αυτό έξω από τον προεκλογικό αγώνα».

Εξάλλου, ο υπεύθυνος οικονομικών της Χριστιανοκοινωνικής ένωσης της Βαυαρίας, Χανς Μίχελμπαχ προειδοποιεί ότι «πριν από τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία –το φθινόπωρο του 2017- δεν θα πρέπει να μην έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της Ελλάδας». Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «η γερμανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να βάλει το θέμα αυτό κάτω από το χαλί».

Στο ίδιο ρεπορτάζ της εφημερίδας, παρατίθεται και δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος και επισημαίνει πως ενόψει των φορολογικών ελαφρύνσεων, το 2017 θα καταρρεύσουν τα κρατικά έσοδα και έτσι ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας θα είναι απαραίτητο.

Να σημειωθεί πως οι Γερμανοί πολιτικοί οι οποίοι προβαίνουν στις παραπάνω δηλώσεις στην Bild, ανήκουν στην “σκληροπυρηνική πτέρυγα” της συντηρητικής κυβερνητικής παράταξης και ήταν από αυτούς που στο παρελθόν τάχθηκαν κατά οικονομικών πακέτων βοήθειας προς τη χώρα μας.

Share.

Comments are closed.