Νίκος Παππάς: Να αλλάξουν πλευρό όσοι ονειρεύονται σενάρια αποσταθεροποίησης

0

«Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές μέρες πως κάποιοι εκτιμούν και προσπαθούν να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων. Τις κυβερνήσεις όμως, δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά οι εκλογές και η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στη Βουλή. Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Όσοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας, τους λέμε ευθαρσώς να το ξεχάσουν. Μπορεί να καθυστέρησε για λίγο η προσπάθεια να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά και τάξη θα μπει και θα είναι πολύ αυστηρή και δωρεάν δεν θα μπορούν να εκπέμπουν. Όσοι δε ονειρεύονται σενάρια αποσταθεροποίησης τους λέμε να αλλάξουν πλευρό» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου που «δικαίως δημιουργεί αίσθημα αδικίας σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, διότι έρχεται να αναστείλει την εφαρμογή μιας πράξης της Διοίκησης που έβαλε τέρμα σε ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας 27 χρόνων» και εκτός αυτού μετέφερε -όπως υποστήριξε- πόρους από πλούσιους συμπολίτες μας σε εκείνους που είχαν ανάγκη και σε παιδικούς σταθμούς νοσοκομεία. 

«Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα νέα ρύθμιση, που θα ισχύει από τώρα μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός κατά το σκεπτικό του ΣτΕ» είπε ο κ. Παππάς. «Αναμένουμε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης. Θα είναι ρύθμιση-γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός όπως τον προβλέπει το σκεπτικό» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της ΕΡΤ για το τίμημα που θα προβλέπει η «βεβαίωση προσωρινής άδειας» για την οποία μίλησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Παππάς απάντησε:

«Έγινε ένας διαγωνισμός που έδωσε de facto ένα τίμημα, μία αποτίμηση για την αξία που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσοι χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες σε πανελλαδική εμβέλεια. Το τίμημα θα είναι ανάλογο και θα πρέπει να φέρει στο δημόσιο τα ίδια έσοδα. Ούτε το τσάμπα θα υπάρχει, ούτε το επάγγελμα του καναλάρχη θα είναι κλειστό». 

«Ούτε οι συχνότητες είναι δωρεάν, ούτε η ανομία θα συνεχιστεί, ούτε θα λειτουργούν τα κανάλια χωρίς προϋποθέσεις. Ο διαγωνισμός έφερε 255 εκ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια σε μια πολύ δύσκολη για την πατρίδα περίοδο. Δυστυχώς υπήρξε αυτή απόφαση. Είναι προφανώς δεσμευτική, προφανώς, είναι όμως και άδικη και δημιουργεί και αισθήματα στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε. 

«Η χώρα και η κυβέρνηση είναι σταθερές, συνεχίζουν – και όσοι νομίζουν ότι αυτή η απόφαση θα βάλει φρένο στη βούληση της κυβέρνησης να πληρώσουν όσοι θέλουν να λάβουν άδεια, να ανοίξουμε την τηλεοπτική αγορά σε όσους επιθυμούν εφαρμόζοντας τις βασικές προδιαγραφές και δεν θα πετύχουν να λειτουργούν χωρίς τις αυστηρές ρυθμίσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας και κατέληξε: 

«Με βάση την απόφαση γυρίζουμε σε καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό. Ο ομιλών δεν έχει υπογράψει το καθεστώς παράτασης νόμιμης λειτουργίας που υπέγραφαν οι προκάτοχοί μου λίγο πριν από τη Βασιλόπιτα κάθε χρόνο για να νομιμοποιήσουμε το καθεστώς κατάληψης των συχνοτήτων – και αυτή τη στιγμή, κανένα απ’ τα κανάλια δεν έχει ούτε άδεια, ούτε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας».

Share.

Comments are closed.