Νέα Δημοκρατία: Επιβεβλημένη η προκήρυξη πρόωρων εκλογών 

0

Από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζεται η απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο επιβεβλημένη, παρά ποτέ, σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, μετά την απόφαση του ΣτΕ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της χώρας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας.
Ο διαγωνισμός – παρωδία ακυρώθηκε.
Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν.
Η προσπάθεια  θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε.
Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε.
Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε.
Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.
Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση.
Δεν τα κατάφερε.
H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη.
Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου
». 

 

Share.

Comments are closed.