Κρίση στην εφημερίδα Αυγή – Πληροφορίες για παραίτηση μελών του ΔΣ 

0

Έντονη κρίση έχει ξεσπάσει στην ιστορική εφημερίδα «Αυγή» εδώ και αρκετές μέρες με αποκορύφωμα τις σημερινές παραιτήσεις της διοίκησης, οι οποίες ωστόσο κρατούνται μυστικές και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αυγής» χθες (25 Οκτωβρίου) υπήρξε διαξιφισμός ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Στούμπο και στον γενικό γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα για το συνεχιζόμενο τους τελευταίους μήνες πρόβλημα πληρωμών της εφημερίδας.

Μετά από αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας Δημήτρης Στούμπος υπέβαλε την παραίτησή. Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο έκαναν ο πρόεδρος Βασίλης Μουλόπουλος και ο διευθυντής Κωστής Νικολακάκος. Η Ράνια Σβίγκου διαχώρισε τη θέση της κρατώντας αποστάσεις. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι διαφωνεί με τις παραιτήσεις και ότι η ίδια θα φρόντιζε να πιέσει το κόμμα, ώστε να λυθούν τα προβλήματα.

Η ένταση που είχε δημιουργηθεί εδώ και αρκετό διάστημα απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδεται στην αίσθηση εγκατάλειψης των κομματικών μέσων και τη στροφή προς τα λεγόμενα ΜΜΕ «αστικού τύπου».

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιστορική εφημερίδα και η χρηματοδοτική της εξάρτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν σε κλιμάκωση της έντασης, αναζητώντας σαφή διαβεβαίωση από το κόμμα ότι θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σημερινό Δ.Σ της Αυγής έδωσε ολιγοήμερη διορία στον μέτοχο (ΣΥΡΙΖΑ) να απαντήσει με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι οικονομικές αδυναμίες της εφημερίδας, αλλά και σειρά άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με τις πιέσεις που ασκούνται για τη δημοσιογραφική κάλυψη των θεμάτων που αφορούν στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Τελευταίο κρούσμα που οδήγησε σε δύσκολη θέση τη διευθυντική και διοικητική ομάδα της ΑΥΓΗΣ ήταν η διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από κομματικά στελέχη για την μη δημοσίευση δημοσκόπησης που κατέγραφε πολύ μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να αιφνιδιάζεται από την εξέλιξη αυτή και να αναζητείται χρυσή τομή με τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Η απάντηση της εφημερίδας στα δημοσιεύματα

«Την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στα social media διάφορες ανευθυνότητες περί παραίτησης της διοίκησης της Αυγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εφημερίδα και άλλα παρόμοια ηχηρά. Δεν ισχύουν» έγραψε σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της η Αυγή.

Share.

Comments are closed.