Θ. Δρίτσας: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τις ιδιωτικοποιήσεις κανείς άλλος

0

Στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ απέδωσε την ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας εξηγώντας την δήλωσή του ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωση που προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία, για αν μην πούμε απογοήτευση. . Απ’ τη μια, στο παρελθόν, παρ’ ότι αρμόδιος υπουργός, δεν είχε καταλάβει ότι το λιμάνι του Πειραιά είχε πουληθεί στην Cosco και τώρα δηλώνει ότι φταίνε άλλοι για τη δικά τους πολιτική. Καλά, για πόσους ηλίθιους μας περνάει.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την συμφωνία έρευνας και διάσωσης με την Κύπρο, ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι «υπήρχαν σχεδιασμοί για αποκρατικοποιήσεις με αποικιακή νοοτροπία. Πάρε ότι θέλεις παλιατζή», αλλά οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται να υπάρχει «μέγιστο κοινωνικό όφελος» και σε πολλές περιπτώσεις με την διαπραγμάτευση που έκαναν «το πέτυχαν».

Νωρίτερα, σε συνέντευξη, είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση συμβιβάστηκε μόνο για τις 9 ιδιωτικοποιήσεις που είχαν ήδη ξεκινήσει.

Συμβιβαστήκαμε μόνο για 9 ιδιωτικοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει

«Δεν συμφωνούμε προγραμματικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε, μιλώντας στον ρ/σ North της Θεσσαλονίκης ο κ Δρίτσας, επισημαίνοντας ότι «δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις που ήδη η διαδικασία τους είχε ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού».

Σημείωσε μάλιστα πως «πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους». «Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας, αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους για τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Ν.Δ. για Θ. Δρίτσα: Βλέπουν το πολιτικό τους τέλος και παριστάνουν τους αντιστασιακούς

«Μετά τον κ. Σκουρλέτη, εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει την Κυβέρνηση και ο κ. Δρίτσας. Δηλώνει ότι είναι μια Κυβέρνηση με αντιφάσεις και θυμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον των αποκρατικοποιήσεων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχολιάζουν ότι αφού νομοθέτησαν «όλοι μαζί το αιώνιο Υπερταμείο και τον “κόφτη” μισθών και συντάξεων, τώρα που βλέπουν το πολιτικό τέλος τους, παριστάνουν τους αντιστασιακούς, σε ό,τι ήδη υπέγραψαν και ψήφισαν».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα, τις πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες, ολόκληρη η χώρα, υποσκάπτοντας την προοπτική εξόδου από την κρίση».  

Share.

Comments are closed.