Ζητήθηκε κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Μεσολόγγι

0

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε το πρωί τη Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα, ενώ ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε και στην Αθήνα.

Στο Μεσολόγγι πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Μεγάλο μέρος των δρόμων της πόλης καλύφθηκε από νερό.

Το πρόβλημα της πλημμύρας επιδεινώθηκε λόγω της πτώσης κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ δίπλα σε αντλιοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου η οποία προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος. Η διακοπή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πάψουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια ομβρίων συσσωρεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού στην πόλη τα οποία δεν μπορούσαν να απαντληθούν.

Μεγάλες ζημιές στο Γαλατά και παρ’ ολίγον τραγωδία στο Κρυονέρι

Ο κεντρικός δρόμος του Γαλατά μετατράπηκε σε ποτάμι και πολλά σπίτια πλημμύρισαν παθαίνοντας μεγάλες ζημιές στις οικοσκευές.

Κυριολεκτικά γλύτωσε από θαύμα το ζευγάρι που ήταν μέσα στο σπίτι στο Κρυονέρι όταν άρχισε κατολίσθηση στην Βαράσοβα. Όπως μας είπαν κάτοικοι του Κρυονερίου υπήρχαν  4 «νεροτσουλήθρες » οι οποίες μετέφεραν μαζί με το νερό και βράχια.

Ένας από αυτούς του βράχους προσγειώθηκε στο σπίτι του ζευγαριού οι οποίοι για να γλυτώσουν από τις πέτρες που έπεφταν αναγκάστηκαν να πέσουν στην θάλασσα και να φύγουν μακριά κολυμπώντας. Ζημιές επίσης υπέστησαν και δυο τροχόσπιτα που βρίσκονταν στην περιοχή.

Οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι, είπε και ο πρόεδρος του Δ.Δ. Γαλατά Λ. Μπαλωμένος, καθώς είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή σημειώθηκαν τόσο έντονα φαινόμενα.

Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του δήμου Μεσολογγίου απέστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), λόγω των καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια αλλά και καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Εκτός των πόλεων Μεσολογγίου και Αιτωλικού, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του Αγίου Θωμά, Ευηνοχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Σταμνάς.

Δείτε βίντεο από την Κατολίσθηση της Βαράσοβας από το onairnews

Share.

Comments are closed.