Ο συσχετισμός δυνάμεων στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

0

Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την εκλογή των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο νέος συσχετισμός δυνάμεων όπως αυτός διαμορφώθηκε με τη ψήφο των περίπου 2800 συνέδρων, δε δείχνει καμία καθαρή πλειοψηφία σε κάποπια από τις υπαρκτές τάσεις.

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα του 2ου Συνεδρίου του Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη με το τεράστιο ποσοστό 93,54%, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη δεκάδα της νέας ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη δεκάδα σε ψήφους που σας την έχουμε παρουσιάσει χθες δεν άλλαξε Έτσι για την Κεντρική Επιτροπή, την πρώτη θέση με 1.312 ψήφους κατέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τη δεύτερη, με 4 λιγότερες ψήφους, ο Νίκος Φίλης. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Νίκος Βούτσης με 1.272 ψήφους, στην τέταρτη και την πέμπτη οι Ανδρέας Ξανθός και Γιάννης Δραγασάκης, αντιστοίχως.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Πάνος ΣκουρλέτηςΠαύλος ΠολάκηςΝίκος ΠαππάςΡένα Δούρου, και Πάνος Ρήγας.

Ποιος είναι ο συσχετισμός δυνάμεων στη νέα ΚΕ

Από τα 149 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής υπολογίζεται ότι:

  • με τηνΕνωτική Κίνηση συντάσσονται περίπου 57 μέλη της (38%),
  • με τους53+ 42 μέλη (28%) και
  • με τηνΠλατφόρμα 2010 31 μέλη (21%).

Υπάρχει ακόμα η Ομάδα των Έξι, δηλαδή έξι κορυφαία στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης, όπως οι Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης και Αλέκος Φλαμπουράρης, που δεν λογίζονται ως μέλη κάποιας συγκεκριμένης τάσης, αλλά ασκούν ισχυρή επιρροή.

Από τους «ΠΑΣΟΚογενείς» προέρχονται τέσσερα μέλη (ανάμεσά τους οι Αντώνης Κοτσακάς και Δημήτρης Σακελλάρης), ενώ 10 ακόμα μέλη της νέας Κ.Ε. δεν έχουν σαφή ένταξη σε τάση.

Ποιοι βουλευτές που έμειναν εκτός Κ.Ε. 

Οι βουλευτές που έθεσαν υποψηφιότητα και δεν εξελέγησαν στο όργανο είναι οι Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Γάκης, Μίμης Δημητριάδης, Γιάννης Θεωνάς, Μάριος Κάτσης, Σπύρος Λάππας, Κώστας Μορφίδης, Θέμης Μουμουλίδης, Ανδρέας Ριζούλης και Μερόπη Τζούφη.

Share.

Comments are closed.