Γίνεται έρευνα για δικαστή του ΣτΕ με «φόντο» τις τηλεοπτικές άδειες

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε σχέση με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν λειτουργούς της Δικαιοσύνης, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου αφορά δικαστικό λειτουργό ο οποίος είναι στην σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου έδειξε ενδιαφέρον για υποψηφία της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής.

«Παγώνουν» οι διορισμοί στο Συμβούλιο της Επικρατείας

«Παγώνουν» οι διορισμοί στο Συμβούλιο της Επικρατείας έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τις καταγγελίες για εκβιασμούς Συμβούλου της Επικρατείας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προερχόμενες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, θα «παγώσουν» οι δημοσιεύσει διαταγμάτων που αφορούν σε διορισμούς στο ΣτΕ δοκίμων, εισηγητών κ.λπ. έως ότου αποσαφηνιστεί η υπόθεση με τους εκβιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες αφορούν εκβιασμό αντιπροέδρου του ΣτΕ, ο οποίος φέρεται να έδωσε θέματα εξετάσεων σε υποψήφια με την οποία είχε διατηρούσε προσωπικές σχέσεις.

Share.

Comments are closed.