Χωρίς απόφαση η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις προσφυγές των καναλιών

0

Χωρίς απόφαση σχετικά με το ζήτημα, αν θα γίνουν δεκτές ή θα απορριφθούν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του νόμου για τις άδειες ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η… περιπετειώδης διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,  λόγω της φάρσα για τοποθέτηση βόμβας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές δεν προχώρησαν σε ψηφοφορία για το παραδεκτό των αιτήσεων των καναλιών, και ως εκ τούτου δεν στάθηκε δυνατό το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να περάσει στην ουσία της συνταγματικότητας ή μη του νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Δικαστικές πήγες ανέφεραν ότι ο πρόεδρος θα ενημερώσει τα μέλη της Ολομέλειας για το πότε θα γίνει η επόμενη διάσκεψη.

Πάντως, κατά τα φαινόμενα, η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ θα επανέλθει στις 13 Ιανουαρίου για να κρίνει επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου της κυβέρνησης, καθώς θα εκδικαστούν οι νέες προσφυγές με άλλη νομική βάση.

Share.

Comments are closed.