Categories: Κοινωνία

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών

Δύο ακόμα προσφυγές για το νομοθετικό πλαίσιο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατατέθηκαν χθες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά από εργαζόμενους σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η  μια προσφυγή είναι   376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα  τέσσερα κανάλια, στρέφονται κατά της προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών  και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ΄ επέκταση   την απώλεια θέσεων εργασίας.

Στις προσφυγές τους οι εργαζόμενοι στα κανάλια, υποστηρίζουν ότι η επίμαχη προκήρυξη παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος, όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Παράλληλα, χθες συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Νίκο Σακελλαρίου αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα που μετείχαν στον πρόσφατο διαγωνισμό για θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή του.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να αποφανθεί επί της ουσίας των προσφυγών που θέτουν θέματα αντισυνταγματικότητας για τον νόμο της κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

AddThis Website Tools
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τουρκία: Έκκληση, μέσα από τη φυλακή, για ενότητα με αφορμή το τέλος του Ραμαζανιού, έκανε ο Ιμάμογλου [Βίντεο]

Ο φυλακισμένος Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης και βασικός αντίπαλος του Ερντογάν, για την…

6 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Τι θέλουν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τον / την εκπαιδευτικό;

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα στην εκπαιδευτική σου καριέρα, ανάμεσα στα άλλα ζητήματα…

12 ώρες ago

Μάνος Κρανίδης*: Ακίνητη περιουσία – To Κράτος δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και δεν δίνει το παράδειγμα, απαιτείται σημαντική μεταρρύθμιση

Σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης στην Ελλάδα είναι το Κράτος και οι δημόσιοι Φορείς που διαθέτουν…

12 ώρες ago

O Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνδιοργανώνουν το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball

Μία ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ),…

13 ώρες ago

Γιάννης Μαγκριώτης*: Μπορεί, η οικονομία της χώρας μας να προχωρήσει, με την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας;»

Μπροστά μας εξελίσσεται μια περίοδος διεθνών και περιφερειακών συγκρούσεων, που θα ματαιώνουν κάθε προσπάθεια παγίωσης…

14 ώρες ago

Γιώργος Α. Παπανδρέου: Η απειλή για την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι παγκόσμια

O πρώην πρωθυπουργός Γιώργου Α. Παπανδρέου έγραψε ένα άρθρο για τη γνωριμία του με τον…

1 ημέρα ago