Εργαζόμενοι Μεγάρου Μουσικής: Δεν ανεχόμαστε παιχνίδια με τους μισθούς μας

0

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με κοινοποίηση στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σε αυτήν οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι το Μέγαρο Μουσικής βρίσκεται σε κίνδυνο από τους «σωτήρες» του και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι πληρώνονται με έναντι, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κατάταξη των μισθών σύμφωνα με τον νέο νόμο και το Ενιαίο Μισθολόγιο, ότι τους οφείλονται υπερωρίες ενός περίπου χρόνου και ότι δεν έχει υπογραφεί η τριετής προγραμματική σύμβαση, με την οποία θα ορίζεται το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης του Ο.Μ.Μ.Α. από το ΥΠ.ΠΟ.Α. σε επίπεδα που να επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του και την ισοσκελισμένη χρήση του.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής κάνουν λόγο για «αδράνεια», «προχειρότητα» και «αρρυθμία» καθώς ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός υπεβλήθη “στο και πέντε” ενώ η συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος της περιόδου 2016-2017 αναβλήθηκε με αποτέλεσμα να “είναι όλα στον αέρα”.

Οι εργαζόμενοι καταθέτουν τέλος τα αιτήματά τους μεταξύ των οποίων είναι «η εξόφληση των δεδουλευμένων και υπερωριών και η ανάληψη ευθυνών από τα αρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Μ.Μ.Α. προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί».

Δείτε, σε μορφή pdf ,τον ανακοίνωση του εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής

 

Share.

Comments are closed.