Γιαγιά Μηλίτσα: Παρακαλούσα να μην το πάρω το Νόμπελ γιατί υπήρχε μεγάλη γκρίνια στο χωριό

0

Δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο είχαν στήσει καραούλι χτες Παρασκευή (9/10) στη Σκάλα Συκαμνιάς περιμένοντας την πολυπόθητη ανακοίνωση του Νόμπελ. Μπορεί να περίμεναν μάταια καθώς το Νόμπελ Ειρήνης το πήρε τελικά ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουαν Μικέλ Σάντος αλλά οι δηλώσεις των Ελλήνων της Μυτιλήνης είχαν ενδιαφέρον έτσι κι αλλιώς.

Ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις δύο προσώπων που έγιναν σήμα κατατεθέν της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας. Ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλαμιός, που έσωζε καθημερινά ανθρώπους με τη βάρκα του, και η 85χρονη Αιμιλία Καμβύση (γιαγιά Μηλίτσα), που έγινε διάσημη από τη μια φωτογραφία στην οποία ταΐζει ένα μωρό έχοντας δίπλα της δύο γειτόνισσες.

Ο μεν Βαλαμιός έφυγε και πήγε κανονικά για ψάρεμα η δε γιαγιά Μηλίτσα εκμυστηρεύτηκε στον ρεπόρτερ του Έθνους.
«Παρακαλούσα να μην το πάρω το βραβείο γιατί υπήρχε μεγάλη γκρίνια στο χωριό. Γιατί εσύ και όχι εμείς. Δεν άντεχα, θα με έστελναν στο Νοσοκομείο, δεν θα έβγαινε σε καλό». «Εγώ έκανα αυτό που θα έκαναν όλες οι μαμάδες και οι γιαγιάδες του κόσμου. Πήρα το μωρό που ήταν πεινασμένο και το τάισα. Να δούμε τι θα κάνει το κράτος για αυτά τα παιδιά. Τώρα θέλω να βρω την ησυχία μου».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner