Ο Χίτλερ είχε γράψει μόνος του το βιβλίο του 1923 που τον αποθέωνε

0

Στις αρχές του φθινοπώρου του 1923, όταν ο Χίτλερ ήταν γνωστός για τους παρανοϊκούς λόγους του σε μπυραρίες του Μονάχου, κυκλοφόρησε μία βιογραφία που τον παρουσίαζε ως σωτήρα της Γερμανίας και τον συνέκρινε με τον Ιησού.

Το βιβλίο «Αδόλφος Χίτλερ: Η ζωή και οι ομιλίες του» ήταν γνωστό ότι το έγραψε ο βαρόνος Adolf Victor von Koerber, ένας Γερμανός αριστοκράτης και ήρωας πολέμου. Ακαδημαϊκοί υποστήριξαν ότι ο Χίτλερ ήθελε τον βαρόνο για να γράψει τη βιογραφία γιατί χρειαζόταν έναν συντηρητικό εκτός ναζιστικού κόμματος για να νομιμοποιήσει τον εαυτό του ως ηγέτη.

Όμως, όπως γράφουν οι New York Times, νέες έρευνες δείχνουν  ότι το βιβλίο γράφτηκε από τον ίδιο τον Χίτλερ. Αυτό υποδεικνύει ότι ο Χίτλερ είχε σχέδιο για να ανέλθει στην εξουσία πολύ νωρίτερα από ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Το βιβλίο δημοσιεύθηκε δύο χρόνια πριν από το «Ο Αγών μου», το αυτοβιογραφικό μανιφέστο του Χίτλερ για το οποίο οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ήταν η στιγμή που ο Χίτλερ από πολιτικός της προπαγάνδας εξελίχθηκε σε ηγέτη εν αναμονή.

«Το 1923 ο Χίτλερ ξαφνικά αποφασίζει ότι χρειάζεται να ενισχύσει το εθνικό του προφίλ» λέει ο Thomas Weber, καθηγητής ιστορίας και διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Σκωτία. «Κυκλοφορεί ένα βιβλίο με την προσδοκία της επανάστασης και βλέπουμε ότι αντιλαμβάνεται τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει, τη ρητορική που πρέπει να χρησιμοποιήσει για να γίνει ο ηγέτης που θεωρεί ότι μπορεί να γίνει».

Ο καθηγητής δηλώνει βέβαιος ότι το βιβλίο του 1923 γράφτηκε από τον ίδιο τον Χίτλερ ή τουλάχιστον έδωσε τη βασική κατεύθυνση στον φερόμενο ως συγγραφέα του βιβλίου.

Ενδιαφέρον έχει και η ιστορία του  von Koerber, ο οποίος όπως και πολλοί αριστοκράτες δούλεψαν κατά της ανέλιξης του Χίτλερ και ο ίδιος συνελήφθη και φυλακίστηκε το 1944 μετά την αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του Χίτλερ. Έγινε επίσης γνωστό ότι ήταν πληροφοριοδότης των Άγγλων.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο της Dina Kraft της αμερικανικής εφημερίδας  The New York Times με τίτλο «Early Book Praising Hitler May Have Been Written by Hitler» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.