«Καρατομήσεις» στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τα δακρυγόνα σε συνταξιούχους

0

Πολύ πιθανό προβάλει το ενδεχόμενο για «καρατομήσεις» στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την «γκάφα» αστυνομικών των ΜΑΤ να ρίξουν δακρυγόνα σε συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα μιλούσαν για «αποφάσεις που δεν θα ληφθούν εν θερμώ». Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις και εισηγήσεις να εκδιωχθούν από τις θέσεις τους ορισμένοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να δοθεί η εικόνα «τιμωρίας» για τα χημικά που ρίχθηκαν στους ηλικιωμένους και να αποφευχθούν οι επιπτώσεις στα πολιτικά πρόσωπα, λόγω του υψηλού συμβολισμού.

Τούτο γίνεται φανερό και από τη διαδικασία του κατεπείγοντος της ένορκης διοικητικής εξέτασης, που ζήτησε να γίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον, χωρίς την εντολή του κέντρου επιχειρήσεων, έκανε χρήση χημικών κατά των συνταξιούχων που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη έχει εντοπιστεί ο αστυνομικός που τόσο από τις φωτογραφίες και τα βίντεο όσο και από τις μαρτυρίες των συναδέλφων του φαίνεται να είναι αυτός που έκανε χρήση της φυσούνας με τα χημικά και αυτή την ώρα δίνει τις δικές του εξηγήσεις στους ανώτερους του.

Ο ψεκασμός ήταν «σπασμωδική αντίδραση»

Κεντρική διαπίστωση είναι ότι η απόφαση να ριφθούν δακρυγόνα και χημικά ήταν μια σπασμωδική αντίδραση αστυνομικών των ΜΑΤ; όταν διαπίστωσαν ότι ορισμένοι διαδηλωτές επιχειρούσαν να ανατρέψουν αστυνομική κλούβα-φράγμα στην Ηρώδου Αττικού. Μάλιστα δεν είχε υπάρξει σχετική εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων, ενώ διετάχθη και έρευνα.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν μερικές «δυναμικές αποφάσεις» του υπουργού για πρόσωπα που ίσως μικρή σχέση έχουν με την απόφαση των χαμηλόβαθμων αστυνομικών να ρίξουν τα δακρυγόνα και να δοθεί μια εικόνα κυβερνητικής «πυγμής».

Ανώτερα στελέχη της ΕΛΑΣ λένε ότι στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ υπήρχε ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος όμως ποτέ δεν έδωσε εντολή να σταματήσουν με αυτό τον τρόπο τους συνταξιούχους.

«Μας ανέφεραν για το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν καταφέρει να σπάσουν τρεις σειρές με αστυνομικούς για να προχωρήσουν στην Ηρώδου Αττικού αλλά ποτέ δεν δώσαμε εντολή να γίνει χρήση της φυσούνας με τα χημικά για να σταματήσουν τα άτομα..» υποστηρίζει ο ανώτερος αξιωματικός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας αφού ανέλαβε την  πολιτική ευθύνη (!!!) των γεγονότων δεν έκανε κουβέντα για παραίτηση και φυσικά τώρα όλα θα πέσουν στις πλάτες των αστυνομικών προσπαθώντας να δείξει στην κοινή γνώμη ότι δεν καλύπτει κανέναν. Χαρακτηριστικά έλεγαν από το περιβάλλον του υπουργού Τόσκα ότι η ανάληψη ευθύνης ότι «δεν σημαίνει ότι καλύπτει λάθη και παραλήψεις της φυσικής ηγεσίας,..»

Share.

Comments are closed.