Γιάννης Κατσιαμάκας: Οι αστυνομικοί πήραν την εντολή να εμποδίσουν με κάθε τρόπο, τους συνταξιούχους που διαδήλωναν

0

Σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο «Καρατομήσεις» στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τα δακρυγόνα σε συνταξιούχους» Γράφαμε χαρακτηριστικά για την προσπάθεια κουκουλώματος από την κυβέρνηση, του ψεκασμού των συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού ότι «Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας αφού ανέλαβε την  πολιτική ευθύνη (!!!) των γεγονότων δεν έκανε κουβέντα για παραίτηση και φυσικά τώρα όλα θα πέσουν στις πλάτες των αστυνομικών προσπαθώντας να δείξει στην κοινή γνώμη ότι δεν καλύπτει κανέναν».

Δεν πέρασαν μόνο δυο τρεις ώρες και ήρθε η επιβεβαίωση αυτών που γράφαμε. Από ποιον; Μα, από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.) κ. Γιάννη Κατσιαμάκα, ο οποίος σήμερα Τρίτη 04 Οκτωβρίου, μίλησε στο ραδιόφωνο vimafm, στην εκπομπή των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου, για την ρίψη χημικών στους συνταξιούχους.

Διαβάστε τι είπε για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους

«(Η αστυνομία) Είχε εντολή να μην περάσει κανείς από τους διαδηλωτές- συνταξιούχους την Ηρώδου Αττικού. Και από την στιγμή που έρχονται αντιμέτωποι 45 αστυνομικοί- που ήταν όλοι και όλοι- με 1000-2000 άτομα, είναι φυσικό ότι δεν μπορούν να τους αποκρούσουν μόνο με το σώμα τους. Και γίνεται εξ ανάγκης, από την στιγμή που η εντολή είναι να μην περάσουν, η χρήση κάποιων μέσων, τα οποία όπως βλέπετε έχουν αυτά τα αποτελέσματα. Είναι το πιο ήπιο μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις περιπτώσεις. Εάν η εντολή ήταν  «αφήστε τους να περάσουν, έστω η αντιπροσωπεία», θα είχαν συμβεί αυτά; Αλλά τώρα,  βρήκαμε πάλι το εύκολο θύμα, τους αστυνομικούς που πήραν την εντολή να τους εμποδίσουν με κάθε τρόπο. Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι… Δυστυχώς! Για εμάς δεν είναι ευχάριστο».

 

Share.

Comments are closed.