Τριγμοί στην κυβέρνηση από το βαρόμετρο της Public Issue

0

Τριγμούς και , έχουν προκαλέσει τα ευρήματα της έρευνας «πολιτικό βαρόμετρο» που δημοσιεύει η εφημερίδα “ΑΥΓΗ“, σύμφωνα με το οποίο Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότεροι για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τι καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή»

Συγκεκριμένα:

  • Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, μόλις 14% των ερωτηθέντων κρίνει ως καταλληλότερη κυβέρνηση αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, με την πλειοψηφία (45%) να απαντά «καμία από τις δύο» στο συγκεκριμένο ερώτημα.
  • Η εκτίμηση ότι μάλλον χρειάζεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες βρήκε σύμφωνους το 51% των ερωτηθέντων, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.
  • Όσον αφορά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, τις προτιμήσεις του 42% των ερωτηθέντων συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να «ψηφίζει» το 23%, ενώ το 32% δεν θέλει κανέναν από τους δύο.
  • Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών από τη λειτουργία της κυβέρνησης, με το 90% να δηλώνει απογοήτευση και το 85% να εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.
  • Οι ερωτηθέντες στην πλειοψηφία τους 80% εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.
  • Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα εάν νιώθουν τους πρόσφυγες ως απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας: το 48% δηλώνουν πως οι πρόσφυγες μάλλον αποτελούν απειλή, ενώ το 45% εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ το 4% απαντά με τη λέξη «Εξαρτάται» και το 2% δεν εκφράζει γνώμη.

Το σχόλιο του σύμβουλου επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου

«Το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει η δημοσκόπηση της Αυγής», σχολιάζει ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος προσθέτει: «Η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική 42-23».

«Η υπεροχή μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντίστοιχα πολύ μεγάλη 36-14», προσθέτει και σημειώνει ότι ταυτόχρονα το 51% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η πρόταση του για την συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώνει τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,οφείλουν να ακούσουν την φωνή της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό», σημειώνει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Απάντηση από Μαξίμου: Η ΝΔ βιάζεται

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία βιάζεται, ενώ επιτίθεται και προσωπικά κατά του κ. Θεοδωρικάκου.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι «είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις».

Αποδίδουν δε τη βιασύνη της Νέας Δημοκρατίας και στο ότι «προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθειά μέχρι τον λαιμό. Προσπαθεί να διαφυλάξει κάτι από την χαμένη τιμή του παλιού πολιτικού συστήματος, την ώρα που οι δυσώδεις υποθέσεις αποκαλύπτονται κατά δεκάδες, είτε πρόκειται για τον χώρο της Υγείας, είτε για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, είτε για τα κομματικά ταμεία της διαπλοκής. Και πάει λέγοντας».

«Ας μην αγχώνονται άδικα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ξεκαθαρίζεται πως «Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

Το σημείωμα κλείνει με ένα υστερόγραφο, το οποίο αναφέρεται προσωπικά στον κ. Θεοδωρικάκο: «ΥΓ. Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα. Υποθέτουμε με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Η με τον αέρα των επιτυχιών της Gpo που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα. Καλή συνέχεια».

Αναστάτωση στο Μαξίμου για το βαρόμετρο της Public Issue

Φυσικά έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου η τελευταία δημοσκόπηση – το βαρόμετρο της Public Issue – που δείχνει ότι το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας είναι δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση.

Το Μαξίμου κλήθηκε χθες να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχτηκε από την ΝΔ εξ αφορμής της δημοσκόπησης ζητώντας και πάλι εκλογές και το δεύτερο αυτά καθεαυτά τα ευρήματα της μέτρησης που δημοσιεύτηκαν από την Αυγή της Κυριακής.

Κυβερνητικοί παράγοντες έδειχναν μάλλον αιφνιδιασμένοι από το γεγονός πως το κομματικό έντυπο δημοσιοποίησε τα στοιχεία μίας έρευνας, για την οποία όπως φαίνεται δεν είχε ενημερωθεί το Μαξίμου, που αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς μεταξύ άλλων εμφανίζουν το 51% των πολιτών να ζητάει εκλογές, υιοθετώντας δηλαδή το σχετικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εμμέσως απάντηση και στην ίδια την Αυγή – κάτι που δηλώνει την ενόχληση του Μαξίμου – με τον υπεύθυνο δημοσκοπήσεων και γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη να υπενθυμίζει επίσης στα social media ότι η Public Issue παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 έδινε προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία.

Share.

Comments are closed.