Βαριές καταγγελίες από Alpha και Star για τον διαγωνισμό για τις άδειες

0

Εισαγγελική παρέμβαση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησε ο νομικός σύμβουλος  Alpha και Star, καταγγέλλοντας πολλαπλές παραβιάσεις της διαδικασίας.

Όπως υποστήριξε, σε συνέντευξη Τύπου, ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, μετά την μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, προκύπτει ότι 48 άνθρωποι, από εργαζόμενους στη Γενική Γραμματεία μέχρι μέλη των αποστολών των καναλιών, μπήκαν στο κτήριο της Γ.Γ. Ενημέρωσης χωρίς κανέναν έλεγχο, ενώ δεν υπήρχε έλεγχος και για τις προμήθειες του catering.

Υποστηρίζει επίσης ότι την πρώτη Σεπτεμβρίου, αστυνομικός και αρχηγός μιας εκ των αποστολών βρέθηκαν μαζί στο ίδιο WC επί 22 δευτερόλεπτα, με τον αστυνομικό να μπαίνει πρώτος και τον επικεφαλής της αποστολής να ακολουθεί.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες Λαζαράτου, υπήρξε περίπτωση όπου σε έναν όροφο η κάμερα δεν είχε «καδράρει» την πόρτα, από νωρίς το πρωί έως αργά τη νύχτα.

Ο νομικός σύμβουλος των καναλιών κάλεσε την εισαγγελική αρχή να παρέμβει άμεσα και αυτεπαγγέλτως, συμπληρώνοντας ότι έχει σταλεί και σχετική επιστολή στην ΕΕ, όπου αναφέρεται ότι η αρμόδια επιτροπή δεν έπρεπε να θεωρήσει έγκυρες τις προσφορές και το Πόθεν Έσχες Σαββίδη.

Τέλος ζήτησε προσωπικά παρέμβαση του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι τον λόγο για τον διαγωνισμό πλέον πρέπει να τον έχουν τα ποινικά δικαστήρια.

Την  Τετάρτη θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Αιχμηρή απάντηση της ΓΓΕΕ: Αστειότητες οι «υποτιθέμενες» αποκαλύψεις

Η σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες «αποκαλύψεις – βόμβα» που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προσθέτοντας ότι η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια, ενώ η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο.

«Τα όσα ακούστηκαν σήμερα», συνεχίζει, «προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό».

Share.

Comments are closed.