Αντιπαράθεση μεταξύ των δικαστών και προέδρου του ΣτΕ και διακοπή της συνεδρίασης

0

Διακόπηκε η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας κεκλεισμένων των θυρών διήρκεσε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε ο πρόλογος του Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, όπου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών, κ.λπ. Αυτή η αναφορά του Προέδρου του ΣτΕ εξελήφθη από κάποιους ως προσπάθεια ώστε να προκαταληφθεί κρίση των δικαστών. Από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε η αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων με αποτέλεσμα τη διακοπή της.

Από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«30/09/2016
Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών
».

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τις προσφυγές του στρέφονται κατά όλων των νομοθετικών πράξεων και αποφάσεων που αφορούν τη διαδικασία, μεταξύ των οποίων είναι ο νόμος 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής , καθώς και η απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που μεταβιβάζει αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner