Τα «μαζεύουν» οι «αντάρτες» Οικολόγοι για την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ

0

Πολύς καυγάς για το τίποτα! Για άλλη μια φορά κάνουν στροφή 180 μοιρών τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, οι οποίοι τελικά θα υπερψηφίσουν τη διάταξη για την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.

Στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου οι δύο Οικολόγοι Πράσινοι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο υπουργός και ο βουλευτής έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι η μεταβίβαση των δύο εταιρειών στο υπερταμείο δε σημαίνει απαραίτητα ιδιωτικοποίηση αλλά υπάρχουν τρόποι “αξιοποίησης” (πχ. αλλαγές στη λειτουργία αυτών των ΔΕΚΟ, στα οργανογράμματά τους κλπ). Άλλο και τούτο πάλι… Τελικά θα τρελαθούμε ολοκληρωτικά!

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι δυο βουλευτές, σε δηλώσεις τους στη Βουλή ανέφεραν πως με την νομοτεχνική βελτίωση που θα καταθέσει η κυβέρνηση στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο θα διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, παραπέμποντας μάλιστα στο Σύνταγμα και σε σχετική νομολογία. Μανούλες και οι δυο στην δικαιολόγηση της κυβίστησης!

Και οι δυο βουλευτές μίλησαν για μια επικοδομητική συζήτηση με τον πρωθυπουργό η οποία και «αποτυπώνεται» στην νομοθετική βελτίωση που θα υπάρξει. «Καμία διαφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους. Το νερό θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης. «Η συζήτηση που έγινε είναι να υπάρξει νομοθετική βελτίωση προκειμένου να αποτυπώνεται και έτσι να είναι ήσυχη η κοινωνία ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξει ιδιωτικοποίηση του νερού όσο είμαστε εμείς κυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Γ. Τσιρώνης. Από την πλευρά του ο Γ. Δημαράς πρόσθεσε πως «στην αιτιολογική έκθεση και στο νόμο θα γίνεται αναφορά στην προστασία που παρέχεται στο δημόσιο χαρακτήρα του νερού».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προϋπάρξει απόφαση του συντονιστικού των Οικολόγων Πράσινων να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ γλυκιά η εξουσία!!!!

 

Share.

Comments are closed.