Ως «επιτυχία» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την απόσυρση Καλογρίτσα, όμως το σίριαλ συνεχίζεται

0

Είναι απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να αποκρούσει το κύμα των πολιτικών και άλλων αντιδράσεων από την απόσυρση του δεύτερου υπερθεματιστή Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Φυσικά η σημερινή εξέλιξη δημιουργεί μία σειρά από ανατροπές και ερωτηματικά, τα οποία θέτουν εν εμφιβόλω τη διαφάνεια και αξιοπιστία της διαδικασίας δημοπράτησης στο σύνολό της

Ο κ. Καλογρίτσας αποσύρθηκε από τη διαδικασία, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα ώστε να καταθέσει εμπροθέσμως την πρώτη δόση του τιμήματος για την άδεια και όχι γιατί απορρίφθηκε από την Επιτροπή του διαγωνισμού σε κάποιο προηγούμενο στάδιο.

Έτοιμος ο Ιβάν Σαββίδης να καταβάλει τα χρήματα για την άδεια

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει, εντός των επόμενων ημερών, το ποσό της πρώτης δόσης που του αναλογεί και να λάβει την άδεια.

Επίσης, επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τους όρους μίας συνεργασίας με τον Alpha του Δ. Κοντομηνά και το Star του επιχειρηματία Ι. Βαρδινογιάννη, ενώ σε περίπτωση άρνησής τους σημείωσε ότι αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας».

Το ζήτημα της απόσυρσης Καλογρίτσα συζητήθηκε και στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, «η σημερινή εξέλιξη αναμένεται να ανεβάσει το τίμημα, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε δώσει περισσότερα χρήματα διεκδικώντας την άδεια».

Πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δικαιωμένος από την όλη εξέλοξη είναι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, ο οποίος έθετε μέσω διαδικτύου συνεχή ερωτήματα για την υποψηφιότητα Καλογρίτσα, χωρίς πάντως να εγείρει και τυπικό θέμα εντός κυβέρνησης (αυτό είναι ένα πρόβλημα).

Φώφη Γεννηματά: Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα για το διαγωνισμό

«Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Είναι επίσης ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την Κυβέρνηση Επιτροπή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο. Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα» αναφέρει σε σημερινή της δήλωση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Γκίντερ Έντιγκερ: Εξετάζουμε παρέμβαση της Κομισιόν για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κομισιόν σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Επίτροπος – αρμόδιος για θέματα τηλεπικοινωνιών – Γκίντερ Έντιγκερ, μιλώντας στο CNN Greece, το μεσημέρι της Δευτέρας.  

Μετά από σχετική ερώτηση του Cnn Greece για τα όσα εξελίσσονται στην Ελλάδα αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Έντιγκερ μάς απάντησε: «Αναλύουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Το ζήτημα καθαυτό του αριθμού των τηλεοπτικών καναλιών, εάν δηλαδή θα είναι τέσσερα, έξι ή δέκα, είναι υπόθεση του κράτους μέλους. Ανήκει στη δικαιοδοσία των εθνικών Κοινοβουλίων.

Όμως, άλλο θέμα είναι η διαδικασία της αδειοδότησης. Είμαστε της γνώμης πως πρέπει να υπάρχει εγγύηση της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας. Αλλά τώρα ακούμε φωνές που λένε ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την πολυφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και να κλείσει κανάλια. Εμείς χρειαζόμαστε τεκμήρια. Και εάν χρειασθεί, θα κάνουμε τα ενδεδειγμένα βήματα που προβλέπουν οι συνθήκες. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη».

Βόμβα από τον Alpha: Ακυρος ο διαγωνισμός γιατί…

Ο νομικός εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Πάνος Λαζαράτος μετά τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών με την αποχώρηση της πλευράς Καλογρίτσα μίλησε για δύο ζητήματα που προκύπτουν. 

Πρώτον, η αποχώρηση της πλευράς Καλογρίτσα σημαίνει πως δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για συμμετοχή στο διαγωνισμό, οπότε δεν ήταν επί ίσοις όροις η διαδικασία.

Δεύτερον όπως προκύπτει από τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ σε όλα τα δωμάτια οι κάμερες κατέγραφαν τα πάντα, στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα υπήρχε μια κάμερα που έχει καταγράψει μόνο κάποιες κινήσεις του. Μάλιστα ενώ όλους τους άλλους υποψηφίους τους κατέγραφαν κάθε λεπτό, και υπάρχουν στα βίντεο όλες οι κινήσεις, δεν ισχύει το ίδιο για τον κ.Καλογρίτσα, άρα τίθεται θέμα ακυρότητας. 

Share.

Comments are closed.