Έμμεση αποδοκιμασία Φίλη από Μαξίμου – Δεν είναι της ώρας…

0

Έμμεση αποδοκιμασία του υπουργού Παιδείας από κυβερνητικές πηγές – «Είναι άγονο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα» τονίζουν κυβερνητικές πηγές μετά τις δηλώσεις Φίλη για το ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες ιστορικές στιγμές, οι οποίες άνοιξαν ένα νέο μέτωπο για την κυβέρνηση, αυτή τη φορά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όπως φαίνεται, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει καμία πρόθεση να παρέχει την αμέριστη στήριξη του στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί αργότερα εντός της ημέρας. Πηγές της Κυβέρνησης αναφέρουν μάλιστα ότι πρέπει να εστιάσουμε σε ζητήματα που αφορούν το σήμερα, όπως η παιδεία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ηχηρή απάντηση που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, ο Νίκος Φίλης φάνηκε να αναδιπλώνεται, καταβάλλοντας προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και ζητώντας συνάντηση με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, που αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του «Πού ήταν η εκκλησία στη Χούντα ή στην Κατοχή;», ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχε απαντήσει αποστομωτικά με επιστολή του, υπογραμμίζοντας ότι «η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός λαού και όχι βεβαίως ενός υπουργού».

Στην επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με τις αλλαγές που προωθεί ο Νίκος Φίλης στο μάθημα των θρησκευτικών, ενώ τόνιζε ότι είναι αβάσιμες και πλασματικές οι επικρίσεις των οποιονδήποτε πολεμίων της εκκλησίας ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με την δικτατορία.

Share.

Comments are closed.