Δημοσκόπηση Μarc: Απογοητευμένοι οκτώ στους 10 Έλληνες

0

Την απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Marc, στην οποία φαίνεται ότι στην κοινωνία κυριαρχεί η ανησυχία και ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα της χώρας. 

Η δημοσκόπηση της Marc, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, αναδεικνύει και την ανησυχία των πολιτών, που φαίνεται ότι καρδιοχτυπούν πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη

Στο ερώτημα ποιά λέξη απηχεί την στάση των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν σε ποσοστό 37,7% απογοήτευση ενώ το 34% οργή

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης, το 83,8% δήλωσε ότι την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά

Απαντώντας σε ερώτημα για το πώς θα ήταν τα πράγματα εάν κυβερνούσε η ΝΔ, το 34,6% απάντησε καλύτερα, το 34,4% χειρότερα ενώ το 26,1% περίπου τα ίδια. 

Ικανοποιημένοι από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ εμφανίζονται 13,2% (απάντησαν ναι και μάλλον ναι) ενώ το 72% εμφανίστηκε δυσαρεστημένο (όχι και μάλλον όχι). 

Ερωτηθέντες για το εάν τους ικανοποίησε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.

Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλ. Τσίπρας και το 33,7% ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ιδιαίτερα υψηλό, όμως, είναι το ποσοστό αυτών που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ, καθώς το 45,9% απάντησε «κανένας ιδιαίτερα». 

Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδοτησης των καναλιών, ποσοστό 76,7% απαντά «όχι και μάλλον όχι» και ποσοστό 16,2% «ναι και μάλλον ναι». 

Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Share.

Comments are closed.