Μέσα σε σφοδρή σύγκρουση υπερψηφίστηκε η σύμβαση για το Ελληνικό

0

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού. Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Η σύμβαση για το Ελληνικό αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα που απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ. 

Αν και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση δεν έλειψε η ένταση και το “ηλεκτρισμένο κλίμα” κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε ο λόγος της αντιπολίτευσης, η οποία δεν έχασε ευκαιρία να υπενθυμίσει στους βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου τι έλεγαν για την επένδυση στο Ελληνικό όταν βρίσκονταν εκείνοι στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Η πλευρά της κυβέρνησης προσπάθησε να αμυνθεί στα “χτυπήματα” που δεχόνταν, υποστηρίζοντας ότι η σύμβαση παραχώρησης έφτασε στη Βουλή σαφώς βελτιωμένη μετά από την διαπραγμάτευση που εκείνη έκανε και αποφεύγοντας τους διαξιφισμούς και την δυναμική πολιτική αντιπαράθεση.

Ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις των τριών υπουργών που πήραν το λόγο και οι οποίοι ανέδειξαν το εσωτερικό πρόβλημα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς έκανε λόγο για αναγνωρισμένη ήττα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για συμβιβασμό και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για νίκη.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, από τους Οικολόγους – Πράσινους, συνεργαζόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασε τη διαφωνία του με την επένδυση, λέγοντας ότι δεν θα την αποδομήσει ο ίδιος, αλλά η αγορά.

Share.

Comments are closed.