«Έφυγε» ο Γιώργος Καστρινάκης που αγωνίσθηκε για καλύτερη ζωής στους νεφροπαθείς

0

Πέθανε χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Καστρινάκης, δημοσιογράφος και εξέχον στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης ο οποίος αγωνίσθηκε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.

Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).
Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.
Από το 1985 που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.
Ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.
Μακρά ήταν και η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση: πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, πρώτος και στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα Αττικής.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner