ΠΟΕΔΗΝ: Ιδού τα 4 ψέματα του Τσίπρα για τη δημόσια υγεία

0

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει μέσω ανακοίνωσής της η ΠΟΕΔΥΝ, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «λαϊκιστάκο» και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή των ασθενών στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σε μακροσκελή ανακοίνωση παρουσιάζει τα ψέματα που είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με τη δημόσια υγεία στη ΔΕΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο κος Τσίπρας πριν δύο χρόνια στα εγκαίνια της ΔΕΘ έσκιζε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ με ένα άρθρο σε ένα νόμο.
Πέρυσι έσκιζε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ με το Παράλληλο Πρόγραμμα. Το μόνο που έκανε είναι να αφήσει το λαό πανί με πανί.
Εφέτος επιδόθηκε σε ψεύτικους σοφικισμούς και ακροβατισμούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το μόνο που έκανε είναι να σκίσει μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά δικαιώματα και βέβαια το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Κοίτα ποιος μιλάει και θέλει και χειροκρότημα; Ο λαϊκιστάκος «Μαυρογιαλούρος» που οδηγεί τους πολίτες στα «κοινωνικά τάρταρα» με τις φορομπηχτικές φορολυστρικές πολιτικές που ασκεί και απαιτεί και το χειροκρότημα. Που διαλύει τις συντάξεις μαζί με τον κο Κατρούγκαλο και πουλάνε τρέλα ότι δεν κόψανε συντάξεις.
Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν παίζεται με τα ψέματα που σοφίζεται.
Ανακάλυψε από το βήμα της ΔΕΘ ότι υλοποίησε μία σειρά δράσεων εντός του 2016. Εδώ γελάνε και κλαίνε ταυτόχρονα.
Είχε μάλιστα το θράσος να απαριθμήσει ένα σωρό ΨΕΜΑΤΑ για τη Δημόσια Υγεία.
ΨΕΜΑ Νο 1
«Δωρεάν πρόσβαση των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας». Το Δωρεάν είναι μεγάλο ψέμα.
Την πρόσβαση κε Τσίπρα την πληρώνουμε εμείς. Την υλοποιήσατε με λειψό τρόπο (εισοδηματικά κριτήρια) και την πληρώνουμε με το παραπάνω από τα ισοδύναμα μέτρα που πήρατε. Όπως πληρώνουμε με τα ίδια ισοδύναμα μέτρα την κατάργηση του 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων.
Το χαράτσι των 5ευρω έφερνε στα ταμεία των Νοσοκομείων 15 εκατ. ευρώ και η περίθαλψη των ανασφαλίστων σύμφωνα με τη αναλογιστική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στοιχίζει 100 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Ποιόν ΕΟΠΥΥ; Αυτού που χρωστάει και της Μιχαλούς!!!
Ο ΕΟΠΥΥ εφέτος χορήγησε στα Νοσοκομεία 70 εκατ. ευρώ έναντι οφειλών δεδάκων εκατομμυρίων ευρώ. Με νόμο συμψηφίζονται οι οφειλές 2012 – 2014 προς τα Νοσοκομεία με την Κρατική Χρηματοδότηση που λαμβάνουν.
Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ για την περίθαλψη των ανασφαλίστων εφέτος.
Για την κατάργηση του 5ευρω (15 εκατ. ευρώ) και την περίθαλψη των ανασφαλίστων (100 εκατ. ευρώ που δεν δόθηκαν στο ΕΣΥ) η κυβέρνηση αναζήτησε ισοδύναμα. Αύξησε την υγειονομική περίθαλψη 2% επί των μισθών των εργαζομένων και των συνταξιούχων 2% στις Κύριες Συντάξεις και επεκτάθηκε στις Επικουρικές συντάξεις, αποδίδοντας 800 εκατ. ευρώ στη μαύρη τρύπα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Δεν κατέληξε ούτε ένα ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και τη Δημόσια Υγεία.
Παρακρατούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώνουν συντάξεις. Ήδη ο ΕΟΠΥΥ κατέθεσε εξώδικο στα ασφαλιστικά ταμεία που διεκδικεί πάνω από 2 δις ευρώ.
Η κυβέρνηση λοιπόν κατήργησε τα 15 εκατ. ευρώ του 5ευρω, θεσμοθέτησε με το τίποτα την υγειονομική περίθαλψη των ανασφαλίστων και πήρε από τους πολίτες με τα ισοδύναμα 800 εκατ. ευρώ. Να τη χαιρόμαστε τέτοια αριστερή κυβέρνηση!!!
ΨΕΜΑ Νο 2
«Τα 246 εκατομμύρια που μπαίνουν από τις τηλεοπτικές άδειες στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους.
Ένα έσοδο που στερούσαν για χάρη των σχέσεων διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ».
Κοίτα ποιος μιλάει; Η κυβέρνηση που θέλει να υπαγορεύει τις ειδήσεις στα κανάλια; Η κυβέρνηση που φτιάχνεται με την απόλυση Δημοσιογράφων, Τεχνικών και Εργαζομένων στα κανάλια. «Μέχρι το τελευταίο ευρώ των 246 εκατ. ευρώ θα δώσουμε εκεί που ανήκουν στον ελληνικό λαό είπε ο κος Τσίπρας».
Και ανέφερε μια σειρά από δράσεις όπως η ανθρωπιστική κρίση, τα γεύματα στα σχολεία, τα συσσίτια, η πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το Πρόγραμμα «Γυρίζουμε Ελλάδα» και μάλιστα για να το προβάλλει περισσότερο, είπε ότι «οι προσπάθειες στήριξης της κοινωνίας δεν σταματάνε εδώ.
Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθούν για να αλλάξει η εικόνα των Δημόσιων Νοσοκομείων και να στηριχθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης».
Ο λαϊκιστάκος ψεύτης «Μαυρογιαλούρος» με την πρώτη δόση των 246 εκατ. ευρώ θα καταφέρει με φακιρικό τρόπο να επανασυστήσει το κοινωνικό κράτος που ο ίδιος διαλύει. Με φραγκοδίφραγκα θα αναστήσει το ΕΣΥ. Ποιος θα πρωτοπάρει τα συγκεκριμένα χρήματα; Τάζει τα πάντα. Νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. Χρήματα τα οποία τελικά ή δεν θα πάρει ποτέ το κράτος ή θα δοθούν για την επίτευξη των Δημοσιονομικών στόχων (πρωτογενές πλεόνασμα).
Κοίτα ποιος κόπτεται για τη Δημόσια Υγεία;
Ο Μαυρογιαλούρος Πρωθυπουργός που μείωσε εφέτος την κρατική χρηματοδότηση στα Δημόσια Νοσοκομεία 350 εκατ. ευρώ, πολύ πιο πάνω και από το σύνολο των 246 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει το κράτος μετά από χρόνια από τις τηλεοπτικές άδειες. Μέσα σε ένα χρόνο 350 εκατ. ευρώ μειώθηκε η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και μετά κλαίει για το ΕΣΥ. Μας δουλεύει!!!
Τα Νοσοκομεία εφέτος θα λάβουν Κρατική Χρηματοδότηση 1,156 δις ευρώ (Προϋπολογισμός Υπουργείου Υγείας). Πέρυσι έλαβαν 1,5 δις ευρώ.
Με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οφείλουν 1,4 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμα στους προμηθευτές, 31 Ιουλίου 2016.
Είναι ξεφτίλα για το Σύστημα. Ασθενείς να κουβαλάνε μαζί τους υλικά, γάντια, σύριγγες, προκειμένου να εισαχθούν για Νοσηλεία ή χειρουργείο. Ντροπή.
Έφτασαν σε σημείο να αγοράζουν υγειονομικό υλικό μαθητές γυμνασίου από το χαρτζιλίκι τους και να το δωρίζουν σε Νοσοκομεία. Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να συγκεντρώνουν λίγα ευρώ να αγοράζουν υλικά ακόμη και χαρτί υγείας.
Μέχρι δωρεές σε προϊόντα διατροφής έχουμε.
ΨΕΜΑ Νο 3
«Μέρος των 246 εκατ. ευρώ θα δοθούν για να στηριχθεί η μεγάλη !!! μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Κοίτα ποιος μιλάει.
Η επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ είναι 525εκ. ευρώ, όσα και πέρυσι. Υπολείπεται 500εκ. ευρώ από τα προβλεπόμενα στο συστατικό Νόμο (0,6% του ΑΕΠ). Εξαιτίας αυτού η Πρωτοβάθμια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη αγοράζεται από τις τσέπες των πολιτών.
Τα Κέντρα Υγείας στενάζουν από τις ελλείψεις υλικών, προσωπικού και οι εναπομείναντες υπάλληλοι, εργάζονται χωρίς να πληρώνονται εφημερίες, νυχτερινά και αργίες.
Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί ως πλασιέ των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες με μικρή έκπτωση.
Ούτε λόγος για αγορά των αναγκαίων υπηρεσιών οι οποίες θα προσφέρονται Δωρεάν στους πολίτες.
Τα βιβλιάρια Ασθενείας κατάντησαν κουρελόχαρτα. Παρότι αυξήθηκε 2% η κράτηση για την υγειονομική περίθαλψη.
Οι πολίτες πληρώνουν τους Ιδιώτες Ιατρούς συμβεβλημένους ή μη με τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης πληρώνουν τα ¾ της συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής περίθαλψης (ποσοστό επί της ασφαλιστικής τιμής, διαφορά με την πραγματική τιμή, πληρωμή εξ ολοκλήρου μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων)
Σήμερα οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης δεν μπορούν να προμηθευτούν το στοιχειώδες Υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό (γάντια, βαμβάκι, γάζες, σύριγγες, φάρμακα, βενζίνη για τα οχήματα κ.α.). Συντηρούνται με εράνους και δωρεές ή οικονομική ενίσχυση και χορήγηση υλικών που προσφέρουν οι ΟΤΑ Α’ και β’ βαθμού.
Έκλεισε σχεδόν το 50% των Μονάδων εκ των οποίων οι μισές στη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε 29 Δήμους όλης της χώρας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι Ιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, συμβεβλημένοι Ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ), σε 140 Δήμους δεν υπάρχει Καρδιολόγος, σε 110 Δήμους δεν υπάρχει γυναικολόγος και 70 Δήμους έμειναν χωρίς Παιδίατρο.
Πόσα άλλα ψέματα λοιπόν από ένα Πρωθυπουργό που μας δουλεύει «διπλό γαζί» μπροστά στα μάτια μας.
Με τις πενταροδεκάρες μικρού μέρους των 246 εκατ. ευρώ θα στηρίξει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Η μερική βελτίωσή της, για να επιτευχθεί απαιτούνται πόροι 1% του ΑΕΠ (περίπου 1,5 δις ευρώ) και προσλήψεις άνω των 10.000 επαγγελματιών Υγείας. Θα το κάνει; ΟΧΙ. Μνημόνια εφαρμόζει. Καρέκλα εξουσίας είναι αυτή!!!
ΨΕΜΑ Νο 4
«Μέσα στους επόμενους μήνες τα Δημόσια Νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 Νοσηλευτές και γιατρούς. Σχέδιό μας είναι σε λίγους μήνες από σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία να έχει ανατραπεί πλήρως η εικόνα που κληρονομήσαμε. Η εικόνα της υποβάθμισης και της απαξίωσης.»
Ο λαϊκιστάκος Πρωθυπουργός μετά από 19 μήνες που είναι Πρωθυπουργός, το 3ο Διαρκές Μνημόνιο και το Δημοσιονομικό κόφτη που υπέγραψε, διαγράφει το χρόνο ως κυβέρνηση και κάνει σαν να παρέλαβε χθες την διακυβέρνηση του τόπου. Σε λίγους μήνες χωρίς να προσδιορίζει πόσοι είναι αυτοί οι μήνες (μπορεί να είναι και 70), θα έχει ανατρέψει την εικόνα που κληρονόμησε λέει πριν είκοσι μήνες, αν και είκοσι μήνες ως κυβέρνηση δεν άφησε τίποτα όρθιο.
Άρχισε πάλι να λέει τα γνωστά ψέματα για πολυάριθμες προσλήψεις.
10.000 προσδιόρισε τις προσλήψεις αυτή τη φορά.
Πέρυσι 2 Απρίλη έξω από το Υπουργείο Υγείας εξήγγειλε για την ενίσχυση του ΕΣΥ 4.500 προσλήψεις. Μάλιστα συγκλήθηκε κατ’ εντολή του σύσκεψη με τον τότε Υπουργό Υγείας, κο Κουρουμπλή, τον συναρμόδιο Υπουργό κο Κατρούγκαλο (Αν. Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης τότε, τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ , τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι επιτάχυνσης της διαδικασίας των προσλήψεων.
Η προκήρυξη δεν έγινε ποτέ!!!
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ είπε στη σύσκεψη ότι για την καθυστέρηση των προσλήψεων ευθύνεται η έλλειψη κονδυλίων και μόνο.
Αναλυτικά ο κος Τσίπρας εξήγγειλε τις εξής προσλήψεις από τη ΔΕΘ.
Την πλήρωση 985 περίπου κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.
Είναι προκήρυξη που είχε εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση και μετά δύο χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα κατέληξε να προσλάβει μόνο τους μισούς.
Την πλήρωση 2.500 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ.
Τώρα μόλις ξεκίνησε από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη 1.660 θέσεων οι οποίες θα ολοκληρωθούν μετά δύο χρόνια και μόνο για τους μισούς, λόγω έλλειψης σχετικών κονδυλίων στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.
Την πρόσληψη 2.000 Ιατρών, Νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών με συμβάσεις (επικουρικοί) και ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Στα Νοσοκομεία θα έρθουν πολύ λιγότεροι από τους μισούς λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος εξαιτίας των μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας που προσφέρονται.
Την πρόσληψη 5.000 με κοινοτικά προγράμματα κοινωφελούς 12μηνης εργασίας.
Στα Νοσοκομεία εργάζονταν έως το καλοκαίρι 500 τέτοιοι εργαζόμενοι που απολύθηκαν. Το νούμερο αυτό είναι εξωπραγματικό. Οι λίγοι τελικά που θα έρθουν δεν καλύπτουν 24ωρες βάρδιες καθ’ ότι δεν δικαιούται νυκτερινά, αργίες, υπερωρίες.
Επί των ημερών του κου Τσίπρα το μόνιμο προσωπικό μειώθηκε κατά 7.695.
Μόνιμο προσωπικό ακούει κανείς στην κυβέρνηση;
Τον Ιανουάριο 2015 που ανέλαβε Πρωθυπουργός ο κος Τσίπρας στα Νοσοκομεία υπηρετούσαν 69.223. Σήμερα το προσωπικό είναι 61.528. Στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας.
Αναλυτικά ανά υπηρεσία μεταξύ Ιανουαρίου 2015 και Μαΐου 2016 μειώθηκε ως εξής το προσωπικό:
Στη Διοικητική Υπηρεσία 971
Στη Νοσηλευτική Υπηρεσία 3.278
Στην Τεχνική Υπηρεσία 365
Στο Παραϊατρικό 586
Λοιπές ειδικότητες 100 (εμφανίζονται σκόρπιες)
Στους ιατρούς 2.395
Το προσωπικό πλην Ιατρών μειώθηκε κατά 5.300.
Οργανικές Θέσεις που δεν εμφανίζονται στο ESY.net 11.815
Κενές Οργανικές Θέσεις 45.402
Κενές Οργανικές Θέσεις προσωπικού πλην ιατρών 38.000
Σύνολο υπηρετούντων πλην ιατρών 46.800
Σύνολο υπηρετούντων ιατρών 14.728
Κενές οργανικές θέσεις ιατρών 6.587
Κενές οργανικές θέσεις πλην ιατρών που εμφανίζονται στο ESY.net 27.000
Για να το σώσει επικοινωνιακά ο κος Τσίπρας λέει ψέματα για πρόσληψη 10.000 υγειονομικών υπαλλήλων.
Το προσωπικό συνεχίζει να συνταξιοδοτείται κατά δεκάδες για να προλάβει νέες δυσμενείς αλλαγές στις συντάξεις.
Θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης έχουν κατοχυρώσει 10.000. Πολλοί εξ’ αυτών θα αποχωρήσουν πριν το τέλος του έτους επειδή μειώνεται η προσωπική διαφορά στις συντάξεις από 1/1/2017.
Το καλοκαίρι δεν δόθηκαν κανονικές άδειες στο προσωπικό, οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και εργάζονται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης. Μια Νοσηλεύτρια στη βάρδια για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική.
Τα εργασιακά ατυχήματα είναι στην ημερήσια λογοδοσία εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικών μέσων αλλά και της εργασιακής εξουθένωσης. Τρέχουμε πανικόβλητοι.
Πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι. Ξαμόλησε ο κος Τσίπρας τον κο Πολάκη να βρίζει τους πάντες και προπαντός την ΠΟΕΔΗΝ που αναδεικνύει με στοιχεία τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.
Το ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ κάνουν οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, προκειμένου να διακομισθούν, να βρουν ιατρούς, Νοσηλευτές, ιατρικά μηχανήματα στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν το προβλήματα υγείας. Αν μάλιστα χρειάζονται ΜΕΘ ή χειρουργικό τραπέζι κάνουν δεήσεις στο θεό.
Σας κοινοποιούμε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου για την κατάσταση των ιατρικών μηχανημάτων και τις ελλείψεις προσωπικού. Αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά ασθενών που κινδύνεψαν καθώς επίσης τον άμεσο κίνδυνο που συνεχίζουν να διατρέχουν οι ασθενείς.
Ο κος Τσίπρας αντί για χρήματα δίνει πλατανόφυλλα στη Δημόσια Υγεία. Το ΕΣΥ για να σωθεί θέλει γενναία αύξηση της δημόσιας δαπάνης υγείας.
Από το 5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 7,5%. Όσο ο Μέσος όρος στις άλλες χώρες της Ευρώπης που είναι συντηρητικές. Ενώ ο κος Τσίπρας είναι «αριστερός».
ΟΛΑ τα άλλα είναι παραμύθια του κου Τσίπρα.
ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ φθάνει στην ΑΘΗΝΑ Πέμπτη 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016.
ΠΟΡΕΙΑ στήριξης της Δημόσιας Υγείας 10 χιλιομέτρων. Θα εκκινήσει από το ΕΚΑΒ και θα διέλθει από όλα τα Νοσοκομεία των Αθηνών. Θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.
Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ συνεχίζει το δρόμο του.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner