Ο Τσίπρας υποδεικνύει στο ΣτΕ τι πρέπει να αποφασίσει για τις άδειες των καναλιών

0

Μετά την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Γεροβασίλη που υπέδειξε τον τρόπο που έπρεπε τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν την Ευρωμεσογιακή Σύνοδο, σειρά είχε τώρα ο πρωθυπουργό κ. Τσίπρας, ο οποίος προκάλεσε σάλο με μια δήλωσή του σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες καθώς κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΔΕΘ δήλωσε ότι δεν δίνει ούτε μία  πιθανότητα να ακυρώσει στο ΣτΕ το διαγωνισμό για τις άδειες, εκτιμώντας την απόφαση της Ολομέλειας του Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην είναι αυτή που θέλει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η εκτίμηση αυτή του Πρωθυπουργού αποτελεί θεσμικό ατόπημα καθώς με την δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας προκαταλαμβάνει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να κάνει εκτίμηση με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα κανάλια οι οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους. 

Ο Συνταγματολόγος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha χαρακτήρισε «αδιανόητη την παρέμβαση Τσίπρα στην απόφαση του ΣτΕ» αναφέροντας ότι είναι πρωτόγνωρη ενέργεια να προκαταλαμβάνει ο Πρωθυπουργός μελλοντική απόφαση της Ολομέλειας του Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει τα δικά της οχυρά στην ενημέρωση και πως έχει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής Μαδούρο.  «Πολλά πράγματα δεν καταλαβαίνει απ’ αυτά που λέει και απ’ αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας και σε πολλά πράγματα ο λαός έχει δώσει άφεση αμαρτιών», είπε ο κ. Λοβέρδος συμπληρώνοντας: «συνεχίζει όμως αποθρασυσμένος. Αυτό που είπε σήμερα δεν νοείται να το πει Έλληνας Πρωθυπουργός…. Αν καταλάβει τι είπε πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτό». 

Τόσο ο κ. Λοβέρδος κατά την συνέντευξή του στον Alpha καθώς και νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το ΣτΕ έχει ήδη αποφασίσει στο παρελθόν ότι η χορήγηση τηλεοπτικών αδειών γίνονται αποκλειστικά από το ΕΣΡ.  

Share.

Comments are closed.