ΟΛΜΕ: Είμαστε επιφυλακτικοί για κάποιες από τις αλλαγές στο Γυμνάσιο

0

Σε ισχύ θα τεθούν πιλοτικά από τη φετινή σχολική χρονιά οι αλλαγές που σχεδιάζει το υπ. Παιδείας στο Γυμνάσιο που προβλέπουν μεταξύ άλλων δύο τετράμηνα με λιγότερη ύλη και… μεγαλύτερα διαλείμματα.

Όπως αναφέρει στο CNN Greece η πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Ελένη Ζωγραφάκη-Τελεμέ, οι σχεδιαζόμενες αλλαγές είχαν ανακοινωθεί από πέρυσι και άλλες κινούνται σε θετική κατεύθυνση και ήταν αιτήματα της ομοσπονδίας που υλοποιούνται, ωστόσο για κάποιες άλλες είναι πολύ επιφυλακτικοί, καθώς –όπως επισημαίνει- δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος.

«Πιστεύαμε ότι πριν περάσουμε στη νομοθέτηση θα γίνει ένας διάλογος με την Ομοσπονδία για το πώς έγινε η επιλογή των μαθημάτων που θα εξετάζονται στο τέλος και πάνω σε αυτό δεν ερωτηθήκαμε», σημειώνει η κ. Τελεμέ και προσθέτει:

«Μην ξεχνάμε ότι έγινε κάποιες αλλαγές ήδη στο Γυμνάσιο με υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες είμαστε τελείως αντίθετοι γιατί κρίναμε ότι κινήθηκαν μόνο στη λογική εξοικονόμησης προσωπικού και όχι στην αναβάθμιση του Γυμνασίου».

Η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει μία τρίωρη στάση εργασίας στις 15 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που η ΔΟΕ πραγματοποιεί την 24ωρη απεργία. «Πάγιο αίτημα είναι η αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία, οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού και άλλα ζητήματα», σημειώνει η κ. Τελεμέ και προσθέτει ότι ο αριθμός των αναπληρωτών που ανακοινώθηκε δεν είναι ικανοποιητικός.

«Η Παιδεία υποφέρει. Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν συρρικνωθεί υπερβολικά οι δαπάνες. Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα και πιστεύουμε ότι πρέπει να πάμε σε διάλογο όχι μόνο η Πολιτεία με το υπουργείο αλλά να εμπλακούν και ενώσεις και φορείς», τονίζει.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Ζωγραφάκη στο cnn.gr

Share.

Comments are closed.