Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια

0

Αντιμέτωποι με το φάσμα ανεργίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς που μένουν εκτός τηλεοπτικού πεδίου, καθώς θα πρέπει να πέσει «μαύρο» στις εκπομπές τους, τουλάχιστον μέσω της Digea, εντός 90 ημερών, όπως διαμήνυσε η κυβέρνηση.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος δήλωσε: «Είμαστε στην επόμενη μέρα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Αυτό το σοκ είναι τρομακτικό. Οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα. Οι επιχειρήσεις, αν κάποιος δεν έχει πάρει άδεια, και οφείλει στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτά τα χρήματα τι θα γίνουν; Ξαφνικά θα σκουπίσουμε τα χρέη; 

»Στην περίπτωση που θα διασωθούν αυτές οι θέσεις εργασίας, όπως διασωθούν, θα είναι με τους όρους του χθες; Όχι. Θα είναι με πολύ χειρότερους. Είναι πάνω από χίλιες οικογένειες. 

»Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να συζητήσουμε με τον κόσμο και να μπορέσουμε να βρούμε, παρεμβαίνοντας πια και στους εργοδότες και στην κυβέρνηση, ένα σχήμα, γιατί αυτές οι οικογένειες πρέπει να σωθούν. Η ανεργία στον κλάδο είναι 50%. Ο σωστός τρόπος ενημέρωσης είναι θέμα δημοκρατίας και δεν μπορεί να περάσουμε στο νέο τοπίο ισοπεδώνοντας έναν κλάδο». 

Πριν από δύο ημέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «αποκατάσταση της νομιμότητας» το κλείσιμο σε 90 ημέρες όσων καναλιών δεν καταφέρουν να πάρουν τηλεοπτική άδεια.

Διαχωρίζοντας τα ιδιωτικά κανάλια που θα σταματήσουν να λειτουργούν από την περίπτωση της ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη είχε σημειώσει ότι «μαύρο» έπεσε τότε στη δημόσια τηλεόραση και ότι σήμερα οι εποχές αυτές έχουν περάσει.

«Σήμερα πρόκειται περί αποκατάστασης της νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς» είπε η κ. Γεροβασίλη επαναλαμβάνοντας ότι η Digea έχει υποχρέωση να μην μεταφέρει το σήμα όποιου δεν έχει την άδεια, σε 90 ημέρες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

«Οι 90 ημέρες είναι αποτυπωμένο γραπτώς και είναι γνωστό σε όλους» είτε για τους νέους καναλάρχες είτε για κάποιον που έχει ήδη τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Ρε, πως αλλάζουν οι καιροί!!! Τότε με την περίπτωση της ΕΡΤ όλοι μα όλοι, φυσικά κι εμείς, συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο και μάλιστα αναμεταδίδαμε το μη νόμιμο πρόγραμμα των εργαζομένων, με στο στόχο να διαφυλαχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των τότε εργαζομένων και να διασωθεί η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ διασώθηκε.

Σήμερα, δυστυχώς, οι τότε «επαναστάτες και τωρινοί διαχειριστές της εξουσίας (γραφεία τύπου κλπ) τα ξέχασαν όλα ή μάλλον τα ξεπούλησαν όλα. Ντροπή και πάλι ντροπή! Είναι τούτο αριστερά;

Share.

Comments are closed.