Το Ποτάμι ζητάει λύση για το 30% των παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών

0

Να βρεθεί λύση για το 30% των παιδιών που μένει εκτός παιδικών σταθμών ζητά το Ποτάμι με ερώτηση που κατατέθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους βουλευτές της Κ.Ο. του κόμματος.

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι η αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού δεν είναι ανάλογη της αύξησης του αριθμού των οικογενειών που υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης στα εισοδήματα των νοικοκυριών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του κόμματος επικαλούμενοι πρόσφατη ανακοίνωσή της ΚΕΔΕ, τονίζουν ότι έγκαιρα είχε επισημάνει ότι το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την πλήρη λειτουργία του προγράμματος αλλά και τη δημιουργία νέων δομών ανέρχεται στα 250 εκ. ευρώ.

Στην ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Εσωτερικών και Εργασίας ρωτούν αν θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος, ώστε να διασφαλιστεί η κάλυψη όλων των οικογενειών και παιδιών που πληρούν τα σχετικά κριτήρια και αν έχουν γίνει ενέργειες για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης. Επιπλέον, ζητούνται απαντήσεις με ποιον τρόπο θα αποφευχθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των παιδικών σταθμών που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη περίοδο καθώς και αν θα δοθεί παράταση στις εγγραφές, δεδομένου ότι ήδη έχουν αναφερθεί από αρκετούς γονείς σημαντικές δυσκολίες στην ενεργοποίηση του «voucher».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner